Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Livet av bildäck

Nyttjandeperioden för bildäck är ett ofta debatterat ämne som inte har en koncis, perfekt svar. Processen att göra typiska radialdäck involverar bindning av en gummiblandning som stålkorder och Plies tyg, vilket ger däcken deras styrka. Under tillverkningsprocessen, är anti-aging ingredienser till gummi, men det betyder inte att ett däck kommer att pågå tills allt av slitbanan är borta. Det finns många faktorer som påverkar hur lång tid ett däck varar, från hur mjuk däckets föreningen är att hur däcket används. Hur många miles gör däck sist?

Så sent som på 1970-talet, hade däcken en relativt kort livstid på mindre än 20.000 miles, eller omkring två år. Vid 2000 var hårdare gummi däck görs som kunde pågå i 60.000 miles över fyra eller fler år av konstant användning. För närvarande finns det några däck som kan få så många som 80.000 miles av slitbaneförslitning. Slitbaneförslitning betyg är listade på däcken och kan variera från 60 till mer än 500. Ett exempel skulle vara en slitbaneförslitning betyget 400, vilket skulle hålla dubbelt så länge som ett däck som har en 200 klass. Däckets belastningsgraden är noterat på däcken samt. Ju större nummer, desto högre lastkapacitet, till exempel, är en "89" belastningsgraden £ 1279. och en "85" betyg är £ 1135.
Däck Ålder Behandling

Även däck har en rating slitbanan slitage som kan mätas i miles, en annan viktig faktor att ta hänsyn till kalendern Däckets ålder. Tire beslutsfattare och den amerikanska National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) studerar för närvarande effekterna på däcken vid exponering för solen, typ och korrekthet användning, och hur väl de underhålls. Den brittiska Rubber Manufacturers Association (BRMA) rekommenderar att däck som inte har tagits i bruk bör inte användas mer än sex år från när de gjordes. Alla däck bör inte användas för mer än 10 år. År 2005 rekommenderade Japan Automobile Tire Manufacturers Association (JATMA) att däcken besiktigas efter fem år. Om däcken är 10 år eller äldre, bör de bytas ut. Många europeiska biltillverkare och ett antal amerikanska bilföretag säga att däcken aldrig bör användas för mer än sex år.
Däck föreningar

Däck finns i ett brett mångfald föreningar, från mycket mjukt till mycket hårt. Högpresterande sportbilar såsom en Porsche 911 eller en Corvette i allmänhet kommer att komma med högpresterande sammansatta däck som greppet vägen bättre på grund av sin mjukhet. Dessa däck varar inte så länge däck gjorda av hårdare föreningar. Normala gatabilar som en Toyota Prius kommer med hårdare däck som håller längre. Däck för olika fordon har också olika hastigheter som sträcker sig från Q (upp till 99 mph) upp till Y (189 mph).
Körstilar

annan faktor som påverkar hur länge ett däck varar är den typ av körning de utsätts för. Om du är en aggressiv förare som ofta hörn, bromsar och accelererar nära bilens gränser, kommer däcken varar inte så länge samma däck på en bil som drivs mer konservativt.
Lufttryck
p Det är avgörande för ett däck för att ha rätt lufttryck i alla lägen. Inte bara främjar att bättre bränsleekonomi, men det kan förlänga livslängden på däcket med så mycket 50 procent. För lågt lufttryck kan uppvisa koppning, i vilken de slits ojämnt på kanterna av slitbanan och kan orsaka onödigt buller och vibrationer. Over-inflation kan orsaka däck slits ojämnt i centrum av slitbanan. Felaktig däck inflationen också kan leda till skador på däck, hjul och andra komponenter bil när slår gropar, ojämn väg, eller föremål i vägen. Även vid körning på tydliga vägar i gott skick, hålla däcken ordentligt pumpade säkerställer att det är mindre stress sätta på dem och att de inte får lika varmt, vilket kan orsaka gummiblandning för att bryta ner.

Tire Rotation och vägförhållanden

regelbunden rotation var 3000 till 5000 miles är ett viktigt sätt att främja däckets livslängd. Däck på drivaxlarna slits snabbare, särskilt för förare som ges till plötsliga starter och stopp. För front-hjulsdrivna bilar, är de bakre däcken flyttas motsatta sidor av fronten, och de mer slitna framdäcken flyttas rakt bakåt. Bakre-hjulsdrivna fordon skall rullas på motsatt sätt, med fronterna går till de bakre motstående sidor och de föder flyttar till fronten på samma sida. För att säkerställa korrekt rotation, följ tillverkarens rekommendationer.

Annan faktor däckslitage är väglaget. Till exempel kommer köra ofta på grusvägar eller mycket dåliga vägar orsakar mer slitage än om bilen körs främst på slät asfalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146289.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.