Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkerhetsbälten och rörelselagarna

Den 15: e århundradet fysikern Issac Newton insåg inte att han var på väg att förändra hur människor uppfattar säkerhetsfrågor i fordon, men de rörelselagar han formulerade är verkligen ingrodd i hur säkerhetsbälten fungerar . Säkerhetsbälten och Newtons första lag

Enligt Newton, kommer en kropp i vila röra sig i en rak linje, om inte banan för att kroppen ändras av en yttre kraft. Så om du träffar en bil i en vinkel, kommer din kropp rör sig i en vinkel från din ursprungliga riktningen. Om du inte har bältet låst, du kommer att flyga över insidan av bilen i en vinkel.
Säkerhetsbälten och Newtons andra lag

Newton säger att, "Force är lika med förändringen i fart per ändring i tiden." Med andra ord, om en ohämmad kropp rör sig inuti en bil, kommer den ultimata kraft effekten bli större ju längre kroppen är i rörelse. Allt annat lika, alltså, om en ohämmad kropp flyger över insidan av en SUV, kommer kraften i den slutliga effekten bli sämre än påverkan upplevs i en kompakt bil. Detta är på grund av den inre volymen hos SUV kommer att bli större.
Säkerhetsbälten och Newtons tredje lag

Av alla Newtons lagar, är detta en mest förstås av nästan alla, "För varje handling finns en likvärdig och motsatt reaktion." Så, om du sitter i en bil utan bältet låst, och någon bak-slutar du, blir resultatet att du sannolikt kommer att träffa instrumentbrädan eller vindrutan på hastighet.
Även med Säkerhetsbälte
p Alla av Newtons lagar kommer fortfarande att gälla även med säkerhetsbälten låst, dock. Till exempel i fråga om tredje lag, med bältet på, kommer kroppen att böja vid midjan och börjar sträcka sig framåt. Så, om du har bälten för löst, är du fortfarande benägna att slå instrumentpanelen, men åtminstone du inte träffar vindrutan.
På det eller Ticket
< p> Även om du inte gillar det faktum att banden håller på uppdrag nationellt, ta en minut och tänka på Newtons tre lagar och klicka på den. Det ska vara värt din tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146281.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.