Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Olika stilar av snökedjor

slirskydd (även kallad "snökedjor") används för att få dragkraft i snö eller isiga förhållanden. Dessa kedjor är monterade på strömmen hjulen på ett fordon, och används i alla typer av däck från de små bilar till traktorer, och har även gjorts för rullstolar. Kabel Snökedjor

Kabel slirskydd är tillverkade av våren kolstål rullar, och erbjuder ekonomiska dragkraft i alla snöiga tillstånd. På grund av den låga profil designen av dessa kedjor, de ger en tyst och mjuk gång. Kabel slirskydd kan väga upp till 50 procent mindre än vanliga länkkedjor, och kan pågå mycket längre. Dessa används vanligen för personbilar, små stadsjeepar och lätta lastbilar.
Diamond Snökedjor

Diamond slirskydd är en högpresterande alternativ som lätt kan installeras på de flesta tillämpningar. Denna typ av kedja har en bekväm åktur med mindre brus och maximal dragkraft med minimal slirning. Stoppsträckan för diamant kedjor kan vara så mycket som 75 procent kortare än kabelkedjor. Detta alternativ är ofta rekommenderas för bilar och lastbilar utrustade med ABS och dragkraft kontrollsystem.
Link kabelkedjor

länktyp slirskydd kombinera fördelarna med både kabel och kedjor diamant. Detta uppnås genom rader av horisontella metallänkar som går över ytan av däck, vilka sedan förbundna med en stålvajer som länkar dem över sidoväggen hos däcken. Dessa kan kosta omkring 50 procent mindre än diamant kedjor och erbjuda bättre startdragkraft än andra typer av kedjor.
Zig-Zag Chains

sicksackmönster är ses på däck kabeltyp kedjor, och erbjuder en effekt liknande den diamant kedja designen, en större yta för kontakt, vilket resulterar i bättre dragkraft. Liknar diamant kedjor är sicksackmönster ofta rekommenderas för bilar och lastbilar som är utrustade med ABS och dragkraft kontrollsystem. Det är ett faktum
Geografi

att vissa områden får mer allvarlig snö och is förhållanden än andra, och dessa områden kommer att ha olika lagar och regler som gäller för användning av snökedjor för extrema väderförhållanden. Dessa sätts i stället för den skull allmänna säkerheten, och det skulle vara klokt att kontrollera i förväg för lagar däck kedja när du reser i vintermånaderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146278.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.