Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Automatisk inspektion Regler

Oavsett hur bra en bil är konstruerad eller hur mycket säkerhetsutrustning den innehåller, kan ingen bil på ett säkert sätt köras utan korrekt underhåll och enstaka kontroller. I vissa stater, årliga säkerhetsinspektioner är ett krav för att förnya ett fordons registrering. Denna process säkerställer att osäkra bilar hålls borta från vägarna. Bromsar och däck

En av de viktigaste delarna av en besiktning är den tid kontroll av bromsar och däck. Däck är skyldiga att ha tillräcklig slitbanan, som garanterar de kommer att ge tillräckligt fäste, särskilt i regn eller snö. Bromsarna kontrolleras också, med inspektören ibland att ta bort ett av fordonets hjul för att få en fri sikt av bromsbeläggen. Bara dynor som är slät och tjock nog för att tillåta föraren att stanna snabbt och säkert kommer att klara provet. Addera Belysning

Under inspektionen skall inspektören kontrollerar också alla fordonets belysning. Blinkers, strålkastare, bromsljus och lampor backup måste alla vara av rätt färg och funktionell. Om några lökar har bränt ut över tiden, måste de bytas ut innan bilen kan garanterat säkra att köra. Men är inte obligatoriskt, är en säkerhetskontroll en bra tid att ha strålkastare linje, särskilt om eventuella glödlampor byts ut. Detta gör att belysningen lyser upp utrymmet direkt framför fordonet för den säkraste nattrafik.
Glas

Vehicle glas är också på inspektion checklista . Nya bilar och lastbilar måste använda DOT (Department of Transportation) godkänd glas, vilket är splittras resistenta och tillräckligt öppen. Inspektörerna kontrollera att det inte finns några sprickor eller flisor i en Fordonets fönster som kan leda till större problem i framtiden. Om en bils fönster har tonat, kan inspektörerna också använda en digital mätare för att kontrollera insynen i glaset. Windows måste uppfylla statens krav på VLT (synligt ljus) för att vara i överensstämmelse.
Andra objekt
p Det finns flera andra punkter som måste kontrolleras vid en inspektion . En av dessa är hornet, som faktiskt anses vara en del av säkerhetsutrustning eftersom den kan användas för att uppmärksamma andra förare i nödsituationer. De flesta stater tillåter inte ett fordon att passera en inspektion om sin "check engine" lyser. Detta kan innebära en potentiellt farlig motorproblem eller det faktum att fordonet producerar alltför många skadliga utsläpp på grund av motor eller avgassystem problem.
Avgifter och policys

avgifter och politik kring inspektionen processen varierar från stat till stat. Det krävs ofta för inspektören att ta bort den befintliga inspektion klistermärke innan hans nya inspektionen. Om fordonet inte passerar, måste den repareras innan en ny dekal kan utfärdas. Förutom alla krävs eller föreslås underhåll, faller avgiften för en grundläggande kontroll generellt i $ 10 och $ 25 intervall. Up-to-date inspektion klistermärken måste visas på rätt plats, oftast på registreringsskylten eller i en specifik position på vindrutan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146274.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.