Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vehicle Safety Fakta

Automotive teknik har medfört nya framsteg som gör dagens fordon den säkraste någonsin uppfunnits. Fordonssäkerhet beror på mer än bara en bils säkerhetsutrustning. Korrekt underhåll och defensiv körning taktik kan göra sannolikheten för en olycka är mycket mindre. Obligatorisk utrustning

statliga och federala lagar kräver att alla nya bilar ska innehålla vissa typer av grundläggande säkerhetsutrustning. Av denna anledning racerbilar, traktorer och fritidsfordon inte kan klassificeras som "Street Legal" i vissa stater. Listan över erforderlig utrustning innehåller viktiga delar såsom strålkastare, blinkers och backljus, vindrutetorkare, säkerhetsbälten, och stötdämpande stötfångare. Den typ av glas som används i bilar är också reglerat och många bilrutor björn speciell avdelning för logotyper Transportation godkännande.
Tillvalssäkerhetsutrustning

flesta moderna bilar och lastbilar innehåller ytterligare säkerhetsutrustning. Ofta är dessa funktioner syftar till att göra ett fordon sticker ut bland sin klass eller hänga med säkerhetsinnovationer används på konkurrerande fordon. Medan främre krockkuddar krävs, sidokollisionskuddarna är vanliga på många bilar. Låsningsfria bromsar och andra former av antispinnsystem, såsom elektronisk stabilitetskontroll, är också på listan över extra säkerhetsutrustning. Några high-end bilar innehåller sådana nyare säkerhetskomponenter som back-up kameror, infraröda sensorer och däck tryckgivare.
Underhåll

Även det säkraste fordonet inte kan erbjuda sina passagerare ytterligare skydd om inte är det väl underhållen och hålls i gott skick. Däck och bromsar måste bytas med jämna mellanrum för att hålla bilens dragkraft och bromsegenskaper upp till tillverkarens specifikationer. Dessutom måste en bilens motor och drivlina servas som krävs för att förhindra katastrofala motorbortfall, vilket kan vara mycket farligt, särskilt om det sker vid körning i trafiken.
Säkerhetsinspektioner

Vissa stater kräver årliga säkerhetsinspektioner som en del av kraven för registrering av en bil för laglig verksamhet på de statliga vägarna. Säkerhetsinspektioner kräver tekniker för att kontrollera de flesta av fordonets grundläggande säkerhetsutrustning för eventuella tecken på potentiella fel. Detta inkluderar alla fordonets belysning (inklusive Check Engine ljus), bromsklossar, däckmönster, glas, och även horn. Bilar som inte klarar inspektionen måste repareras innan de kan köras, se till att endast skäligen säkra bilar är tillåtna på vägen. Körteknik

Oavsett hur
säkra fordonet, en förarens val har störst påverkan på säker körning. Defensiv körning hänvisar till sunt förnuft strategier som gör olyckor mindre troligt. De inkluderar upprätthålla en säker följande avstånd och undvika alla distraktioner vid körning. Många stater har infört förbud mot mobiltelefon under körning i ett försök att få fler förare att ta sina handlingar bakom ratten på allvar. Förstå fordonets säkerhetsutrustning och andra system är också ett viktigt steg mot den långsiktiga säkerheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146273.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.