Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Fakta om Använda mobiltelefoner under körning

Mobiltelefoner har blivit en stöttepelare i modern tid. Med nästan två miljarder i bruk över hela planeten, är mobiltelefons framträdande roll i varje del av livet oundviklig. I vissa områden, dock, är dess användning mer av en börda än en välsignelse. Mobiltelefon under körning är ett farligt spel som spelas av många förare, och dess fara realiseras i sina skrämmande statistik. Allmän statistik

Enligt National Highway Traffic Safety Administration, 73% av förare som äger mobiltelefoner erkänna att använda dem när du kör. De olika typerna av mobiltelefon användning utgör olika risker, men riskerna är samstämmiga mellan både manliga och kvinnliga förare. Dessutom är ålder inte en faktor vid beräkning av risk. Av de olyckor som orsakats av mobiltelefon användning, rapporterade Insurance Institute for Highway Safety att 89% involverade andra bilar.
Talking

prata i en mobiltelefon, enligt en studie gjord av University of Utah, ökar risken för en olycka fyra gånger. Tyvärr, enligt National Highway Traffic Safety Administration, 3% av förarna är på en mobiltelefon vid varje given tidpunkt. National Safety Council fann att inverkan av talar i en mobiltelefon gör förarna dubbelt så stor risk att missa ett trafikljus, och deras reaktioner på dessa lampor är långsammare. Dessutom finner Insurance Institute for Highway Safety att handsfree-enheter inte minska risken för att prata.
Texting

skicka sms på en mobiltelefon är ännu farligare än att prata. En studie från Virginia Tech fann att textning under körning på motorvägen ökar risken för en olycka tjugotre gånger. I genomsnitt distraherar ett textmeddelande en chaufför i cirka fem sekunder, vilket på en motorväg innebär ungefär en hundra meter. Av motorvägen, hittade University of Utah som textning ökar risken åtta gånger.
Laglighet

Fjorton stater har förbjudit användningen av mobiltelefoner under körning. Den första var New York, anta ett förbud mot alla handhållna enheter. Andra stater följde med restriktioner för vissa förare, som bussförare. Med en ökning av studier som görs på mobiltelefon under körning, många stater kräver nu poliser för att samla information om mobiltelefoner när utreder en olycka.
Fördelar

Även om det finns flera nackdelar, har vissa fördelar sprungit från förekomsten av mobiltelefoner i körning. Nu kan föraren göra fler nödsamtal. Mobiltelefonen och Internet Association har beräknat att omkring 139.000 nödsamtal görs från mobiltelefoner varje dag, med väntetider för räddningstjänsten minskar. Dessutom kan föraren upplever mekaniska problem nu lättare kontakt bogsering tjänster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146264.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.