Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Korrekt användning av en bogserlina Strap

En bogsera rem är ett nylonband som används för att bogsera en bil bakom en annan. De används ofta i fyra Wheeling att dra ut en fast fordonet. De har också ofta används på racerbanor att flytta skadade fordon till en plats där de kan säkert servas. Fästa en Tow Strap


Börja med att hitta fästpunkter på både dragfordonet och fordonet bogseras. Den bogsera rem kommer med en ögla i varje ände, så om dragfordonet är utrustat med en dragkrok kan säkra öglan runt DRAGKROK eller hitch ram. På fordonet bogseras leta efter en dragkrok, som kommer som standard på många lastbilar och stadsjeepar. Ett alternativ är en plats där du kan fästa bogsera rem till fordonets ram. Aldrig under några omständigheter fästa bogsera rem på bilens stötfångare.
Extricating en Stuck fordon med en bogserlina Strap
p Om du har ett fordon som fastnat i lera eller snö och du vill befria det med en bogsera rem, kommer du vill dra fordonet på ett sätt som får sina drivhjulen tillbaka på en säker grund. Säg att du har ett fordon som har fastnat i en snövall och placeras parallellt med vägen. På en framhjulsdriven bil, skulle du vilja dra bilen framåt och mot vägen. När drivhjulen kontakta en stabil yta fordonet kan hjälpa och frigöra sig av egen kraft. På en bakhjulsdriven bil skulle du vilja att backa upp det. Använd sand, grus eller plankor trä under däcken för att få bättre grepp, och gunga bilen fram och tillbaka tills dess fria. Se upp för bogsera remmar som har stora metall krokar på slutet. Om bandet bryter den kan kastas i höga hastigheter och orsaka skador eller dödsfall.

Som regel anses osäkert att bogsera ett fordon
Varningar på en allmän väg med hjälp av en fiberkabel rem. I många jurisdiktioner är det olagligt. Det korta avståndet mellan de två fordonen kan orsaka en olycka om den ledande föraren stannar plötsligt. Med ingen makt i det dragna fordonet, kommer strömmen bromsar och styrning fungerar inte. Bogsering av ett fordon med transmissionen i friläge kan orsaka skador på transmissionen, eftersom det i de flesta konstruktioner transmission smörjning drivs av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146255.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.