Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkerhetsbälte Effektivitet

Säkerhetsbälten skydda och säkra passagerare i ett fordon i rörelse från farliga kollisioner, plötsliga stopp eller en plötslig kursändring. Säkerhetsbälten är effektivt för att förhindra skador för två huvudskäl: säkerhetsselar förhindrar passagerare utstötning från ett fordon och minska risken för en skadlig andra kollision med inre delar av fordonet vid en olycka. Betydelse

Bilbälten är det mest effektiva sättet att förebygga dödsfall och skador när man rider i en bil. Enligt National Highway Traffic Safety Administration Centrum för statistik och analys, sparade säkerhetsbälten 15.383 liv under 2006. Under den föregående femårsperioden, uppskattar det säkerhetsbälten förhindrat mer än 75.000 dödsfall.
Fördelar

Säkerhetsbälten tjäna många syften under en olycka. Grundläggande fördelar är att minska risken för utkast från fordonet samt minska risken för en andra kollision med instrumentpanelen, ratten eller vindrutan. Säkerhetsbälten också hålla passagerarna i rätt position för att maximera effekten av krockkuddar. Säkerhetsbälten, när den bärs på rätt sätt, förhindra mindre allvarliga skador genom att fördela tröghet och chocken av kollisionen över fler delar av kroppen.
Effektivitet

Enligt "Evidensbaserade effektiva strategier för att förebygga skador," skriven av LJ David Wallace, "varv /skuldra bälten när de används på rätt sätt, minskar risken för motorfordon-relaterade dödsfall eller allvarliga skador med 45 till 60 procent."


Barnsäkerhet

National Highway Traffic Safety Administration säger bilolyckor är den ledande dödsorsaken för barn i åldern 2 och 14. För att förhindra dessa dödsfall och skador, har barn-fasthållningsanordningar lagar antagits i varje stat, även om de lagar skiljer mellan stater om ålder och storlek krav på bilbarnstolar och bältesstolar. Wallaces "evidensbaserad effektiva strategier för att förebygga skador," säger dessa säkerhetsanordningar, när de används rätt, minska risken för dödsfall med 71 procent för spädbarn och 54 procent för småbarn.
Varning

Även säkerhetsbälten är de viktigaste säkerhetsanordningar i fordon, kan de misslyckas ibland för att förhindra skador. Enligt safetyforum.com, vilket ger nyheter produktsäkerhet och resurser, "säkerhetsbälten inte hindra passagerare på grund av både dålig utformning och felaktig tillverkning". Några av de vanligaste defekterna är sönderrivet sadelgjord, tröga uppläsning, upprullningsdon misslyckande och automatiska system bälte. Tröghetsnavigering uppläsning är när bilbältet lossar på grund av den extrema trögheten i en kollision. Upprullningsdon felet leder överskottet slack i bältet vid en krock. Automatiska bandsystemen kan resultera i passagerar utstötning om dörren är på något sätt öppnas eller extremt skadats vid en kollision.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146246.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.