Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad är en Fog Light?

Dimstrålkastare är monterade på fordon för att förbättra synbarheten på vägen under dimmigt eller disigt väder. Dessa är oberoende av de vanliga strålkastarna. Dimljus kan monteras på fram-eller baksidan. Funktioner

en majoritet av moderna dimljus är halogenlampor, vilket kan vara vit eller gul färg. Andra dimljus typer är glödlampor eller hög ansvarsfrihet lampor. Dimbakljus avger ett rött ljus som liknar bromsljuset.
Prissättning

Beroende på effekt och räckvidd, kan priserna för dimljus varierar från $ 20 till $ 600.
Addera förordningar

Enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), är det olagligt att använda dimljus under normala väderförhållanden, eller när bilen är stationära under dimmiga förhållanden.
Missuppfattningar

dimljus är ofta förväxlas med Extraljus, som har en annan ljusbild. Dimljus är avsedda att användas i kombination med halvljus av de vanliga strålkastarna, medan Extraljus är avsedda att användas med helljus.
Farliga

Om dimljus inte används på rätt sätt, kan de orsaka trafikolyckor. Om den används under normala väderförhållanden, orsakar de en bländning som kan påverka synen av mötande trafik. Likaså om de bakre dimljusen är för ljus, kan de blinda fordonen på baksidan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146238.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.