Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Historien om bilbälten

Från höftbälten till fem poäng säkerhetsselar, har varje steg av bilbältet historia gjort en bättre enhet. Medan de tidigaste bilbälten har utarbetats i det 19th århundradet, var de inte används som standard i flygplan fram till 1930-talet. Bara under 1950-talet gjorde bil säkerhetsbälten börjar att fånga den, säkerhetsbälten lagar var sist av alla. Början

I slutet av 1800-talet, uppfann Yorkshireman George Cayley ett höftbälte, 1913, visade franska piloten Adolphe Pegoud dess användning genom att flyga upp och ner. Medan det första patentet för ett säkerhetsbälte (US-patent 312.085 den 10 februari 1885) utfärdades till Edward J. Claghorn, var dess användning för "säkerställa den person till ett fast föremål" och inte specifikt för fordon eller flygplan.

Säkrare Fordon Till Salu

Under 1920-talet blev läkarna mer medvetna om farorna med körning och uppmanade utvecklingen av säkerhetsanordningar. Plastikkirurg Claire L. Straith kampanj först för vadderad interiör, inse att skador från en kollision var mestadels från ett offer slår de skarpa kanterna på en bil. Senare skulle han och andra läkare som CJ Strickland efterlyser bilbälten. Strickland senare bildade League Automobile Safety of America.

Under 1930-talet blev säkerhetsbälten standard fråga om flygplan. Med tillväxten av bilindustrin, var olyckor vanligare och Dr Straith övertygade vissa tillverkare att en vadderad insida skulle vara säkrare och mer attraktiv för konsumenterna. Han träffade Walter Chrysler och Preston Tucker, och de använde sina konstruktioner för vadderade interiörer från det sena 1930-talet och framåt.

Bilbälten inte skulle vara standard i bilar för ytterligare två decennier.


1950

År 1951 uppfann Hugh De Haven bältesrullen, varvid bältet dras åt med en snabb rörelse. Tillsammans med Roger W. Griswold han patenterat en trepunkts säkerhetsbälte (US Patent 2.710.649).

Edward J. Hock forskat hangarfartyg olyckor och var ansvarig för antagande och uppfinningen av luftfart bälten (han fick $ 20,50 och ett intyg från marinen för besväret). Från 1955, erbjöd Ford hans höftbälte i sina bilar. Ford president Robert McNamara skapade också "Livräddare" säkerhetspaket, som tillhandahålls eftermarknad säkerhetsbälten i bilar.

1958 gjorde Saab säkerhetsbälten standard på GT750 och för alla efterföljande Saabar. Svensken Nils Bohlin uppfunnit en trepunkts säkerhetsbälte för Volvo (US 3.043.625), introducerades 1959. Under 1966
Law

, passerade kongressen Highway Safety Lagen och nationell trafik och Motor Vehicle Safety Act, beordrat --- bl.a. --- att front-säkerhetsbältena måste monteras som standard i bilar. Bakre säkerhetsbälten gjordes standard 1968, men konsumenterna har fortfarande inte skyldiga att bära dem.

År 1970 passerade Victoria, Australien, den första lagen i det landet för att kräva att användning av säkerhetsbälte. De flesta europeiska länder följde. Förenade kungariket sprang säkerhetsbälte medvetenhet annonser som börjar 1971 men klarade inte sin egen lag fram till 1983. Sedan början av 1970-talet, har bilar ingår någon form av påminnelse till passagerarna att hetsbältet.

I USA, passerade New York den första lag som kräver passagerare att använda bilbälte år 1984, men inte förrän på 2000-talet gjorde andra stater införa sådana lagar. Som av 2009, hade bara New Hampshire ingen lag bilbälte för vuxna.
Future

År 1990 var Mercedes-Benz SL den första USA bil att använda en fem-punktsbälte. Även om sådana system används i barnstolar, det finns debatt i branschen om sådana anordningar är faktiskt säkrare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146223.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.