Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur att övervinna rädsla för körning över broar

Psykologer definierar gephyrophobia som en "onormal och ihållande rädsla för att korsa broar." Broar ger den enda passagen över många vattendrag, och i vissa fall ger de viktigaste artärer av trafik från många städer. Som sådan, kan denna rädsla förlama drivrutiner och hålla dem fängslade i deras bostadsområden eller stadsdelar. Symtomen liknar de av en panikattack och inkluderar yrsel, yrsel och takykardi (snabb hjärtrytm). Forskarna vet inte den exakta orsaken till denna fobi, vilket kan bero på en allmän rädsla för höjder eller klaustrofobi. Instruktioner
Innan du åker
1

Planera ut din drivande väg i god tid före varje resa. Vet hur lång tid det tar dig att nå alla broar du kan behöva passera så att du eliminera överraskningsmomentet när man närmar sig en bro.
2

Informera vänner och familjemedlemmar om din rädsla, som berättar andra människor om en kamp hjälper dig konfrontera det öppet. Låt vänner och familj vet att du skulle vilja resa mer och be om deras hjälp i att slå denna utmaning. Addera 3

Be en vän, släkting eller granne att köra dig över en bro som du måste använda när du reser, eller hyra en chaufför - några större mellanstatliga broar erbjuda att köra en gephyrophobic bil över en bro. Planera denna resa för att matcha den specifika tid på dagen då du kommer att försöka köra över bron själv. Samtidigt passerar bron, uppmärksamma nivån på trafiken och identifiera några mentala vägvisare för din resa, t.ex. brons halvvägs.
4

Eliminera eventuella irrationella grunder för din rädsla för körning över broar genom att studera bron du måste passera. Gå till ett bibliotek eller på nätet och forskning historia av bron, dess konstruktion, och identifiera de säkerhetskomponenter som används i dess konstruktion. Om bron erbjuder en gångväg, kör till bron och sedan korsa över det till fots ett par gånger för att få en känsla av bron strukturella stabilitet.
5

Be en kompis att följa med dig på din första försök att korsa en bro. Alternativt, ring en vän och sätta din vän på högtalartelefonen. Delta i en normal konversation om vardagliga eller vanliga ämnen som ett sätt att hålla dig distraherad från tankar körning.
Crossing the Bridge
6

Dra över till sidan av vägen innan närmar sig en bro. Ta några djupa andetag för att lugna alla spirande ångest. Igenom vad du redan vet om bron från att korsa den och gå igenom din lista över mentala vägskyltar.
7

Sätt en avkopplande blandning av låtar i din stereo CD-eller kassettbandspelare innan närmar sig en bro. Rulla ner ditt bilfönster att du känner dig mer avslappnad.
8

Fokusera på en specifik sak när man kör över bron, såsom registreringsskylt på bilen direkt framför dig, om du inte kan prata med en vän när de korsar bron. Undvik att titta åt sidan och ut över bron, och undvika att titta upp på bron och himlen.
9

Räkna ut din mentala vägvisare när du passerar dem när du kör över bron. Försäkra dig med positiva tankar om att köra när du passerar kvartalet-vägs märke, halvvägs märke, och sedan, när du börjar att se var den andra sidan av bron möter land.
10

Dra igen efter bron och ta några djupa andetag för att lugna någon kvardröjande spänning. Granska dina tankar, gratulera dig själv på bron och ringa en vän eller släkting att låta någon veta att du har passerat bron säkert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146214.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.