Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Defensiv körning Tips om Snö & Is

När vädret utanför är förskräckligt, är det bästa stället att vara inne. Om möjligt bör vi kör inte alls på snö och is, men ibland måste vi. Om du upptäcker att du måste passera snöiga vägar innan de har rensats, vara beredd. Se till att din bil är utrustad med vinterdäck eller kedjor och är fylld med frostskyddsmedel. Reser inte utan en verktygslåda och kablar jumper. Ändra dina körvanor

minska din hastighet och lämnar dig extra utrymme för att stanna. Ett plötsligt avbrott kan göra att bilen glida, och du kan förlora kontrollen. Om du måste använda bromsen alls, använd det försiktigt. Alltför hård bromsning gör att bilen att sladda. Om du känner att bilen börjar glida, lätta på bromsen.

Öka avståndet mellan dig och bilen du följer. Som en vanlig regel, kommer du vill att detta utrymme att vara tre gånger större än när du kör under goda förhållanden.

Utnyttja lägre växlar på din bil för att upprätthålla dragkraft. Detta är viktigt när man har att korsa bergen av något slag. De lägre växlarna hjälper dig att få upp kullar lättare, och kommer att bidra till att förhindra att tappa kontrollen när man går ner kullar.
Behåll Synlighet

Kör alltid med dina lampor på. Detta gör att andra förare att se dig bättre, vilket är särskilt viktigt när det snöar.

Håll din synlighet så bra som möjligt. Ta bort överflödig snö och is från framrutan och lampor så ofta som behövs. Lämna inte hemmet utan en isskrapa, och tveka inte att dra över på en säker plats för att använda den.
Tänk Safety

Do inte passera snön besättningar, oavsett hur långsamt de kommer. De banar väg för säkerheten, och den säkraste vägbanan är troligen bakom dem. Snöplog förare har begränsad sikt och kanske inte kan se dig om du bestämmer dig för att passera dem.
P Om du har en 4-hjulsdrivna fordon, ta inte för givet att du inte kommer att få problem i snö och isiga förhållanden. De kan hantera lite bättre i snö, men inte på isen.

Titta väglaget noga. Broar och sällan reste vägar har en tendens att frysa igen först. Dessa områden är särskilt farliga. Sänk hastigheten, försök att inte använda dina bromsar och försöka hålla hjulen pekade framåt hela tiden. Du kanske inte vill ange en smal bro när ett fordon kommer från motsatt riktning. Du kan vara säkerhet sinnade, men den andra föraren får inte vara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146211.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.