Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Fördelar med att använda bilbälte

Få människor tycker om bilbälte. Vissa finner dem bromsande medan andra bara hatar att ha dem eftersom det krävs enligt lag. Trots fördelarna med att använda bilbälte, så många som 25 procent av förare och passagerare vägrar att bära dem oavsett orsak. Lyckligtvis är fler och fler människor lyssnar på statistiken och förverkliga sina behov av att använda denna livräddande enhet. Livräddare

Den främsta fördelen med att använda bilbälte är att det kan rädda din lever i en kollision eller någon annan form av olycka. Enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), har mer än 9.000 liv räddas varje år som ett resultat av att använda bilbälte. Bara under 2006 har mer än 15.000 liv sparas eftersom de bar bilbältet.
Biljetter |

Många förare helt enkelt bära bilbältet för att undvika att få en biljett. Även om det inte finns några punkter bedöms ett körkort för att inte använda bilbälte, kan biljetter variera från $ 10 till $ 250 för ett första brott, beroende på läget där du får biljetten. De lagar för att använda säkerhetsbälte är olika stat efter stat. I vissa stater som Kalifornien, Kentucky och Delaware, kan vuxna passagerare i baksätet får biljetter för att inte ha på sig bilbältet. I vissa stater är det en primär brott, vilket innebär att en polisman får dra över bilen enbart för detta brott. I stater där bilbälte lagar är sekundär, kan en officer drar bara över ett fordon för annat brott innan de utfärdar en biljett för underlåtenhet att använda bilbälte.
Minska skador

mindre kollisioner har bältesanvändningen visat sig minska den potentiella skadan för förare och passagerare. När du är i ett fordon som är inblandat i en mindre kollision, kan din kropp att kastas framåt, vilket gör ditt huvud att träffa instrumentbrädan eller vindrutan. Med ett bälte, dock din kropp fastspända för att förhindra att detta händer. Enligt rapporter från NHTSA, använder bilbälte minskar risken för skador i mindre olyckor med så mycket som 50 procent. Addera en förebild


Om du är en förälder, bär bältet sätter ett gott exempel för dina barn eller yngre förare i ditt hushåll. Barn lär sig många av sina beteenden genom exempel och när du gör en vana av att sätta dig säkerhetsbältet när du sätter dig bakom ratten, de är mer benägna att göra samma sak när de kör.
Lower sjukvårdskostnader

Enligt NHTSA, människor som bilbälte vid en kollision betala cirka 60 procent mindre i medicinska räkningar än människor som inte bilbälte.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146208.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.