Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man installerar snökedjor på en kommersiell lastbil

Tunga dumprar måste rymma för många vägförhållanden som påverkar prestanda för traktorer drar tusentals pounds av varor och material över vägen. Kommersiella åkerier investerar miljontals dollar på utrustning och påstår rely på regler för att styra kommersiell trafik på vägen. När en tung hauler möten vinterväder, risken för allmänheten ökar. Statliga lagar har stiftats för att hjälpa till att undvika skador till invånarna från lastbilar som färdas i dåligt väder. Varje stat har sina egna regler för kommersiella lastbilstransporter, och en av dem anser att lastbilschaufförer måste installera snökedjor på en kommersiell lastbil när vädret kräver. Saker du behöver
OTR (över vägen) traktor
Snökedjor (2 per drivaxel) katalog Parkeringsplats
Handskar
Visa fler instruktioner
1

Park OTR traktor i ett område som rymmer hela lastbilen, inklusive släpvagn kopplad till kungen stift. En tillräckligt utrymme behövs för att kunna arbeta vid sidan av drivaxel och hjul plus tillräckligt med utrymme för att dra framåt eller bakåt upp minst 36 inches att justera och dra åt de kommersiella kedjorna lastbil snö. 2


Engagera parkeringsbromsen i OTR traktorn genom att trycka ned ventilen luftbroms på instrumentbrädan i traktorns hytt. Engagera släpets bromsar också om en släpvagn är kopplad till OTR traktorn. Avsluta hytten på lastbilen och ta en snökedja. Flytta till den bakre drivaxeln och placera kedjan på marken bredvid hjulet och däcket montering närmast dig.
3

Flytta längden av snökedjor bakom yttre hjulet i den bakre axeln och lägga ut det plant så att en ände skjuts upp under däcket och den motsatta änden sträcker sig ut från baksidan av OTR traktorn. Flytta till slutet av kedjan som är borta från trucken och plocka upp den. Gå mot bakhjulet med snökedjor bakom hållas rakt över sig själv när du går. Dra denna ände av kedjan tillräckligt långt över däcket så att när du låter den hänga fritt det faller på den andra sidan av däcket. Nu har du ena änden stoppade under botten av däcket och den andra änden hängande från toppen av däcket ned mot marken.
4

Dra hängande änden av snökedjor nedåt tills den inte kan dras ytterligare. De två ändarna av den kommersiella snökedjan är tillräckligt nära tillsammans för att vara ansluten vid kedjan strypningen lås. Detta lås flyttar på ett sådant sätt att dra de två ändarna av kedjan ihop ordentligt och säkra dem i takt tillsammans. När kommersiella snökedja har sina anslutna ändar, men inte helt åtdragen du kan gå vidare till nästa utanför drivaxeln hjul och däck att utrusta den med en snökedja. Varje stat har olika lagar om antalet och storleken av snökedjor som måste användas. Följ de bestämmelser för att fungera säkert och inom lagstiftningen i den stat du kör i vintervädret.
5

Ange hytten av kommersiell lastbil och lossa parkeringsbromsen. Lastbilsföraren ska flytta traktorn framåt eller bakåt ca 36 inches att slutföra åtstramning av handelskedjor lastbil snö. Denna rörelse placera säkringselementen spännen på toppen av däcken i stället för på marken. Gör något passande justeringar och kontrollera att kedjorna är orienterade med de gripande funktioner pekade mot vägen och inte själva däcket. Inspektera, dra åt och justera alla handelskedjor lastbil snö innan du fortsätter att köra över vägen under vintriga vädret.
6

Drive 1 km och parkera lastbilen för en annan kontroll före körning kontinuerligt. Kör med kommersiell snökedjor på en tung dragande lastbil för så länge som det behövs eller tills vädret förbättras och snökedjor kan lossna enligt statens lag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146206.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.