Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Snökedja Information

snökedjor kan vara en av de bästa sätten att göra ett fordon prestera under extrema förhållanden, vilket ger extra dragkraft på olika ytor. Men det finns också betydande nackdelar med att använda snökedjor. Flera alternativ bör också övervägas innan beslutet att använda kedjor görs, och när kedjorna är nödvändiga, måste de användas korrekt för maximal effekt. Snökedja Basics

slirskydd fungerar genom att fästa runt slitbanedelen av en fordonets däck. De remsor av kedjan fungerar ungefär som däckets ursprungliga gummibana, utom på en större skala. Kedjor kan vara användbart i snöiga, isiga eller leriga förhållanden där Traction är svårt att uppnå med de alone.In däckets slitbana fall där "alla väder" eller "all season" däck som används, är slitbanan allmänhet avsedd att ge grepp på torra (eller något vått) trottoar, och var aldrig avsedd att driva ett fordon under svåra förhållanden. Kedjor kan fästas och tas bort relativt snabbt (snabbare än att ändra ett fordons däck eller hjul), och därmed ge en extra dos av dragkraft på tider när det behövs som mest. För många långväga lastbilschaufförer, slirskydd är en del av deras standardpaket för kör verktyg. De är också användbara för någon vars miljö är föremål för hårt väder, eller om vägarna inte är väl underhållna.
Rätt däck Kedja Använd

slirskydd fungerar bäst när de tillämpas i enlighet med tillverkarens anvisningar. Denna process innebär oftast att montera kedjorna och sedan dra åt med hjälp av en spännare, så att de ligger över däcket. Kedjor måste vara lämplig för storleken på däcket som de är fästa, och däcket skall vara på sin rekommenderade inflationen att säkerställa en god fit.Tire kedjorna placeras på ett fordons drivhjul, och så måste användas i matchande par . I fråga om fordon med fyrhjulsdrift, kan kedjorna fästas på alla fyra hjulen, eller till endera par (fram eller bak). Placering kedjorna på framhjulen i ett fordon med fyrhjulsdrift kan hjälpa bromsning och styrning, medan placera kedjor på bakhjulen endast generellt bidrar med att upprätthålla dragkraft.
Krav och begränsningar

Society of Automotive Engineers (SAE) anger tre klasser av slirskydd. Dessa klasser är baserade på mängden utrymme mellan hjulet och fordonet själv, som bestämmer hur mycket utrymme som finns för en kedja och vilken storlek kedjorna skall användas. Klass W kedjorna är avsedda för fordon med minst 2,5 inches utrymme vertikalt och 1,5 tum i sidoväggen avslut. Dessa specfications reduceras till 1.97 inches och 0,91 inches för klass U kedjor och 1,46 tum och 0,59 tum för klass S chains.Before med snökedjor, är det också viktigt att vara medveten om lokala regler som kan styra deras användning. Vissa gator får endast tillåta fordon med kedjor under vissa delar av året eller när en särskild status bestäms av vädret har proklamerat. I vissa fall är snökedja användning förbjudas helt och hållet. Omvänt, vissa vägar kan endast fordon med kedjor på grund av risken för vanliga däck orsakar förare att bli strandsatta.
Nackdelar

Den största nackdelen med att använda snökedjor, förutom behovet av att ta tid att fästa och ta bort kedjorna från fordonets däck, är det extra slitage förmedlas på vägytor. Belagda segment som får tung trafik från fordon som använder snökedjor, såsom vägar att isen över ofta, men är en del av större sjöfart eller transportvägar, kan behöva servas eller repaved betydligt oftare än vägar som inte är trafikerade av slirskydd. slirskydd begränsar också den säkra hastigheten med vilken ett fordon kan färdas. De flesta kedjan tillverkare föreslår köra något fortare än 30 km /h när kedjorna är installerade. Kedjor kan också lossna om de används under en längre period, vilket kräver täta stopp för att flytta eller dra kedjorna. När kedjorna placeras på många hjul, till exempel i fallet med en stor lastbil, kan bekostnad av kedjor också vara betydande.
Snökedja Alternatives
p Det finns flera alternativ till användning av snökedjor som kan vara enklare, mer kostnadseffektiv eller mindre skadliga för vägytor. Vinterdäck eller all terräng däck är standard gummidäck med särskilda slitbanemönster som är avsedda att fungera även under mindre än idealiska förhållanden. I en säsongsbetonad klimat där snö är vanligt men inte konstant, är denna typ av däck som finns på de flesta nya bilar, och borde vara tillräckligt för att möjliggöra säker körning i de flesta situationer. Placering vinterdäck på fordonets drivhjul (och, i fallet med bakhjulsdrivna bilar och lastbilar, placera extra tyngd över drivhjulen genom att lagra sand, grus eller aska block i stammen) kan förhindra ett fordon från att fastna i snö eller mud.Studded däck, av vilka några har skruv-in metallreglar, ger föraren ett extra mått av dragkraft för särskilt svåra förhållanden. Tyg kedjor, som ibland kallas strumpor, kan också användas för att utföra en mindre version av samma funktion som traditionella metall kedjor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146203.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.