Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Skillnader mellan Pelikan & Puffin korsningar

Pelican och lunnefågel korsningar arbetar för att kontrollera flödet av trafik mellan bilar och fotgängare. Dessa system fungerar i synk med trafiken belysningssystem, till båda är mekanismer tillåter fotgängare möjligheten att korsa vägen. Identifiering

Det officiella namnet på pelikan korsningar är Pelicon korsning, en akronym för fotgängare ljusreglerande Crossing som lånar de första bokstäverna från varje ord. Men "Pelikanen" är den vanligaste stavningen. Namnet för lunnefågel korsningar kommer från Pedestrian Användarvänliga Intelligenta korsningar. Denna akronym tar de första bokstäverna i de två första orden, fördubblar "F" av "vänliga" och tillägger att "i" från "intelligent."
Signal Platser
< p> En pelikan korsning är ett trafikljus som sköts av fotgängare. De kontroller för att styra ljussignalerna är på fotgängarens hörnet, medan ljussignalen för passage är på andra sidan av gatan. I lunnefågel korsningar, är signalerna för promenader ovanför fotgängares kontrollbox på gågatan hörna. Använder en grön siffra att signalera
signalproteiner

Pelican korsningar det är OK att gå, och en röd signal för att stoppa fotgängare från att korsa vägen. I lunnefågel korsningar, dessa färgade signaler visas på kontrollboxen, och kan ändras till grönt för passage, genom att trycka på knappen.
Street Märkningar

Gatan är markeras med en sicksack linje att varna mötande förare att de skriver en pelikan korsning. Pelikanen trafikljuset har en distinkt design som väl. Pustande korsningar har också tydliga trafikljus och sicksacklinjer i vägen. Men i lunnefågel korsningar, är infraröda kameror anslutna till trafikljusen att upptäcka kroppsvärmen för fotgängare som väntar på att korsa gatan. När fotgängare är närvarande, kommer de infraröda kamerorna signalerar ljuset att stanna rött längre, eller att byta till grön så fotgängare kan passera.
Varningsljud

Några pelikan korsningar har varningsljud för synskadade att säkert korsa vägen utan hjälp. Lunnefågel korsningar enbart beror på infraröda signaler.
Förkörsrätt

När en fotgängare trycker på styrknappen på pelikan korsningen, kommer trafiksignalen vända från grönt till gult till rött. Trafikregler diktera att en förare skall ge företräde till någon fotgängare i gångväg när den gula lampan blinkar. I en lunnefågel korsning, de ljusa färgerna ändras utan blinkande gult ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146183.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.