Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur får man en lastbil ur gyttjan

Om din lastbil fastnar i leran, kan det vara mycket påfrestande att få den loss. Mud gillar att suga däck i och axlar fälla från rörelse framåt eller bakåt. Bara snurra på däck för lång tid i ett försök att få gratis kommer bara sjunka trucken vidare i leran och göra situationen värre. Saker du behöver
Spade trä eller golv matsJackTow rem eller vinsch och ett annat fordon
Visa fler instruktioner
1

Rekrytera hjälp av ytterligare fyra-wheel-drive fordon. När en lastbil fastnat i leran, det finns inget som ett annat fordon för att hämta tillbaka eller vinscha ut. Av denna anledning, försöker att alltid ha minst ett fordon på torra land medan resten spelar i leran, på det sättet, det finns någon som kan möjligen ansluta en vinsch eller en bogserlina remmen fastnat fordon. Om du använder en vinsch med stålvajer, alltid komma ihåg att sätta en jacka eller annan vikt på linjen så att om det går sönder, kan den inte piska runt och skada någon. Även vissa bogsera företag erbjuder fyra-hjulsdrivna utvinning tjänster, men det är aldrig billigt.
2

gräva runt däcken och plats trä eller mattor från däcken. Bestäm om lastbilen skulle ha lättare att gå framåt eller bakåt ur leran, och gräva ut däcken i den riktningen så bra som möjligt. När däcken är synliga och fria, plats plywood, två och fyra, eller ens lastbilens inre golvmattor ner i leran i riktning lastbilen är att resa som en dragkraft stöd. Det kan ta en hel del försök, men denna metod kan ha stor framgång.
3

Sätt snökedjor på drivhjulen om möjligt. Snökedjor är en stor hjälp i nästan alla sorters terräng och lera är inget undantag. Om du kan hissa bilen upp eller gräva under däcken för att installera kedjorna, kommer de att vara en underbar stöd utvinna lastbilen. Om genomförandet av snökedjor, dock inte får i lastbilen och bara golvet i ett försök att befria däcken. De flesta snökedjor har en 30-mil-per-timmars gräns för säkerhet, så använd måttliga gaspådrag. Om möjligt, att övergången från backdrift att försöka rocka trucken ur leran sug.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146178.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.