Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Auto Seatbelt Historia

Säkerhetsbältet är vanligt idag i olika transportsätt. Även om det har en blygsam start har bilbälte kommit långt i att förbättra säkerheten för individer i sina resor. Bilbälten har gått igenom många förändringar sedan patenteras mer än 100 år sedan. Tidig historia

säte eller säkerhetsbälte kommer från enkla början. Inventor George Cayley skapade och konstruerade den första bältet i slutet av 1800-talet. Den första tillämpningen av Cayley s bilbälte var i flygresandet, men det var inte används regelbundet i flygplan fram till 1930-talet. I USA, var Edward J. Claghorn den första att få ett patent för säkerhetsbältet. Det var 10 februari 1885. Det var dock inte förrän på 1920-talet i USA som bilbälten skulle installeras i bilar. Många yrkesverksamma inom det medicinska området började använda och förespråka användning av bilbälten i motorfordon. Detta började en serie av händelser som skulle leda till att användningen av den gemensamma säkerhetsbältet.
Tidig Använd

Även individer förespråkat användning av säkerhetsbälten i bilar som Redan på 1920-talet, skulle det vara nästan 30 år innan mycket gjordes med avseende på installation och användning av säkerhetsbälten i bilar. Regler var slutligen antagits i olika stater som kräver installationen av säkerhetsbältet i tillverkningsprocessen av bilar. Dock var den faktiska användningen av bilbältet inte mandat --- bara för att ett bilbälte installerades i ett fordon, var en passagerare inte behöver använda bilbälte. Intressant nog var det inte ett amerikanskt Motor Company som var först med att tillverka bilar med säkerhetsbälten som standardutrustning. Det var faktiskt ett svenskt bilföretag, Saab, som först införde säkerhetsbälte som standard, 1958. Efter att ha sett på Saab i New York motor show, blev användningen av bilbälte normen.
Lagar

Även om användningen av bilbälte blev mer och mer frekvent och med slutet av 1950, det hade ännu att vara en särskild lag i USA gör det som krävs för att använda säkerhetsbälte. Genom 1964, mer än hälften av USA: s delstater krävs bilar att ha bilbälte i framsätet, men baksätet bältet var inte ens standard förrän 1968. Den viktigaste lagstiftning som tillät den federala regeringen att ställa in och reglera fordonsindustrin branschstandarder passerades 1966. The Highway Safety Act och National Trafik och Motor Vehicle Safety Act är, hittills, de två viktigaste bitar av lagstiftning som antogs i fråga om bilbälten och reglering av bilsäkerhet. Dock var det första lag som kräver användning av säkerhetsbälten fortfarande inte gått förrän nästan 20 år senare. Den första bilbälte lag antogs 1984 i New York state. Lagarna om användningen säkerhetsbälte och kränkningar fortfarande varierar från stat till stat. New Hampshire är den enda stat som inte kräver användning av ett säkerhetsbälte för förare över 18 år. Det finns olika grader av brott och kränkningar från varje stat, såsom primära eller sekundära brott. I vissa stater, kan en förare dras över för att inte använda bilbälte utan att det finns någon annan förseelse. Detta kallas en primär brott säkerhetsbälte. Omvänt kan sekundära säkerhetsbälte lagöverträdare endast åberopas för att inte använda bilbälte om de redan har dragit över för ett annat brott. För mer detaljerad information om vissa stater och deras säkerhet lagar bälte, besöka US Department of Transportation (DOT) hemsida, dot.gov, eller se avsnittet Resurser.
Typer

På grund av den ökade uppmärksamheten på bilbältesanvändningen, har det skett många framsteg i de typer av bilbälten som används. Den första säkerhetsbälte introducerades till allmänheten var standard två-punkt, eller knä, bilbälte. Dessa är numera ovanligt i motorfordon, även om de kan fortfarande hittas i mitten i baksätet. Som namnet antyder, korsar denna bilbälten ankare på vardera sidan av en individ och över höften. Dessa typer av bilbälten kan också hittas i passagerar flygplan. Den mest använda bilbälte i bilar idag är trepunkts säkerhetsbälte. Den består av ett kontinuerligt band som täcker en person från axeln och över höften. Detta säkerställer att passagerarens kropp kommer att vara mer skyddad i händelse av en olycka. Hittade ofta i racerbilar, bilbarnstolar, och terränggående fordon, är det fem-punktsbälte en mer skyddande bilbälte. Denna typ av bilbälte kan också hittas på nöjesattraktioner, eftersom det är mer effektiva på att hålla tillbaka en individ. Det finns två olika axelband på fem-punkts säkerhetsbälte. Höftdelen är ansluten till ett bälte mellan benen. Detta resulterar i att det finns totalt fem fästpunkter till sätet. Hittade mest övervägande i NASCAR bilar, är det sex-punktsbälte liknar den femgradiga, förutom att det finns en extra rem mellan benen. Detta har varit ett effektivt säkerhetsbälte för många åkare inblandade i krockar som det har skyddat föraren slungas ur bilen eller kastas runt inne i fordonet. Slutligen är det sju-punktsbälte finns endast i flygplan. För en akrobatisk flygplan, har sju punkter sele en redundant höftbälte som är fäst vid en annan punkt i flygplanet. Detta är helt enkelt en hybrid av de fem-punktsbälte.
Effektivitet

Medan många typer av säkerhetsbälten finns i olika typer av fordon, effektiviteten av bältet är en viktig del dess användning. Eftersom bältet är vanligt, är det lätt att glömma den viktiga roll säkerhetsbältet spelar i individens säkerhet bär säkerhetsbälte. Säkerhetsbälten har testats på krockdockor samt faktiska mänskliga kadaver. Dessa tester har visat att använda bilbälte i en bil kan minska risken för död i händelse av en krasch. Genom att vara fastspända med ett bilbälte i olika inställningar, till exempel flygplan, bilar och nöjen rider park, har användaren en större chans att inte kastas ur stolen. Säkerhetsbältet kan också skydda någon från att kastas om kabinen i ett fordon, vilket kan resultera i personskador. Men medan bältet är mycket effektiv, bär det också risken för allvarliga skador i händelse av en snabb krasch. Det är möjligt för bröstet som skall krossas eller kraftigt blåmärken. En krossad kista kan ha potentiellt dödliga konsekvenser, såsom hjärtstillestånd eller blåmärken lungorna. Det är också möjligt att halsen kan brytas, vilket resulterar i förlamning eller dödsfall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146169.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.