Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur får man ett körkort i Indien

En körkort är ett officiellt dokument, utfärdat av ett styrande organ, bemyndiga en person att driva en klass av motorfordon i enlighet med lagen. I Indien, liksom i de flesta länder, måste en person som ansöker om körkort bevisa sin kunskap om trafikreglerna genom att ta ett muntligt prov och ett körprov. Den tvåstegsprocess förutsätter att den sökande få ett elevens tillstånd innan de kan ansöka om ett permanent tillstånd. Denna process är tänkt att garantera säkerheten på vägarna. Saker du behöver
Form II, ansökan om elevens licens
8 passfoton Sida 2 läkarintyg
bevis på ålder
Bevis på bosättning
Boka på väg förordningar
Application Avgift
Visa fler instruktioner
Skaffa en Learner licens
1

Plocka upp en ansökan om elevens tillstånd. Ansökan, Form II, finns tillgänglig från kontoret av den regionala Transportation Officer (RTO) mot en avgift, betalas i rupees (se Resurser). Du kommer också att få en bok på väg förordningar när du hämtar din ansökan om elevens tillstånd. Bestäm din behörighet
2

. Du måste vara 18 år eller äldre för personbilar eller 20 år eller äldre för kommersiella fordon. De som är 16 kan köra fordon med upp till 50CC cylindervolym med föräldrarnas samtycke. Addera 3

Skicka in bevis på din ålder. Du kan visa ditt personbevis, pass, eller studentexamen. Avdelningen kommer att godta kopior för deras skivor, men du måste också visa originaltexten för verifikation.
4

Visa bevis på att du är bosatt i Indien. Tillräckliga dokument inkludera din el eller telefonräkning, fastighetsskatt kvitto, köpkort, val-ID, eller lönebesked, om du arbetar för regeringen.
5

lämna in ett läkarintyg. Detta bör vara på Form I, certifierad av din läkare. Bifoga en färsk pass bild.
6

in ytterligare tre passfoton. Ditt pass Bilderna ska vara i färg, med en vit bakgrund, och de måste visa en full frontal bild av ditt ansikte. De bör mäta 3,5 cm x 3,5 cm.
7

Betala avgiften för varje kategori av fordon du tänker köra med din licens.
8

Ta ett prov på trafikreglerna, som utförs av en inspektör från motorfordon vid RTO kontoret. De testfrågor kommer att baseras på informationen i Road Regulations boken ges till dig med ansökan om en elev har licens. Samla din elevens tillstånd från RTO när du klarar provet
9

. Detta tillstånd är giltigt i sex månader. Det gör att du kan köra med en licensierad förare i bilen. Du kan ansöka om ett permanent tillstånd efter en månad eller söka annat elevens licens när det första löper ut.
Skaffa en permanent licens
10

Komplett Form 4, en ansökan om ett permanent tillstånd. Skicka in din elevens tillstånd och betala avgiften för den kategori av fordon du kommer att köra.
11

in 3 passfoton, som mäter 3,5 cm x 3,5 cm. De bör visa en full frontal bild av ditt ansikte, i färg, med en vit bakgrund.
12

lämna in ett läkarintyg på blankett 1A, certifierad av din läkare, om det behövs. Bifoga ett pass bild.
13

Ta ett körprov, som utförs av en inspektör för motorfordon. Du måste ta med egen bil för denna examen.
14

Ta en bild för din licens när du passerar ditt körkort. Detta kommer att ske vid RTO kontoret. Din licens kommer att finnas tillgängligt för upphämtning följande dag, från 4:30 till 5:30.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146166.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.