Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man knyter en kanot på ett biltak

Om du njuta av sjön eller berget strömmar, är det troligt att din bil kommer att bära en kanot på taket. Det säkraste sättet för dig och andra på vägen är att se till att kanoten är fastsatt i takräcket med tung roping, remmar och knop kvalitet. Saker du behöver
Takräcke
stor handduk eller filt
skum /båt vaggor
Top kvalitet polypropylen eller nylon rep, 1/4 tum till 1 tum i diameter Saxar
eller kniv
spännband
Silvertejp
Red flaggning
Visa fler instruktioner
Knyt en kanot till en bil Top
1

Lägg ett takräcke till bilen. Om du ska en kort sträcka och endast planerar att transportera en kanot en gång, kan du välja ut ur racket. Om du bär poster ofta på biltaket, investera i ett rack.
2

Placera en stor handduk eller filt på taket. Detta ger en mjuk kudde och förhindrar repor till toppen av bilen. Inkludera skum vaggor (ca $ 15-20) eller faktiska vaggor båt (100 $) som extra stöd.
3

Mät längden på repet från den främre stötfångaren till båten (kom ihåg att ta med slack att säkra bow) och sedan tillbaka till den främre stötfångaren. Gör samma sak för den bakre stötfångaren. Faktor i loopar och eventuella knutar /dubbla knutar i längden att avgöra mängden lina krävs. Beroende på storleken av kanoten och fordonet bör en 50-fots längd rep vara tillräcklig. Skär igenom repet med en kniv eller sax.
4

Wrap ett rep runt båten båge och säkert knyta ena änden till den främre stötfångaren på passagerarsidan och knyt det andra repet slut på förarsidan. Upprepa för aktern och bakre stötfångaren. Säkra kanoten till bilen med en lastbilschauffören skumt knut.
5

Wrap flera spännband runt båten och fäst till takräcket för extra säkerhet.
6

Linda tejp runt alla knutar för att hålla dem säkra och täta. Placera en röd flagga (näsduk, tejp, streamers) på aktern av båten för att varna fordon bakom dig att du har en på taket stor belastning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146152.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.