Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Fakta om säkerhetsbälten

Alla vet att bilbälten räddar liv. Men de flesta människor tar dem för givet varje dag som de får i sina bilar och fast sig i. Säkerhetsbälten har en lång historia och har gått igenom många förändringar. Många typer av säkerhetsbälten har utvecklats för olika situationer och olika typer av fordon. I de flesta fall, säkerhetsbälten förhindra allvarliga skador, men ibland kan de misslyckas. Sammantaget säkerhetsbälten är en av de viktigaste och mest nödvändiga uppfinningar i modern tid. Historia av bilbälten

Uppfinningen av säkerhetsbältet krediteras George Cayley i England. Cayley var tungt involverad i studien av flyg och gjorde flera försök att bygga flygmaskiner. Han uppfann säkerhetsbältet för att hålla sina piloter på plats på hans segelflygplan. Säkerhetsbältet patenterades i USA av Edward J. Claghorn 1885. Vid den tiden var säkerhetsbälten endast användas under flygning attempts.It var under 1920 och 1930 som läkarna började lägga säkerhetsbälten till sina bilar och började uppmuntra andra att göra detsamma. Grupper bildas för att förespråka biltillverkarna att inkludera säkerhetsbälten som standard och med 1950-talet var de flesta biltillverkare, inklusive ett höftbälte stil plats i framsätet på de flesta fordon. Under det följande decenniet, började stater kräver att bilar är utrustade med sits belts.Since 1960, har säkerhetsbälten utvecklats och blivit säkrare. Samtidigt, har lagar som ändrats från att kräva bilar för att få dem att kräva att alla passagerare att faktiskt använda dem. Som av 2009, kräver nästan varje stat säkerhetsbälten att bäras vid alla tillfällen.
Typer av bilbälten

Den vanligaste och säkraste bilbälte för vuxna som rider i fordonstrafiken trepunktsbälte. Den har en bröstrem och midjebälte allt i ett. Förekommer oftast i framsätet på de flesta bilar och baksätet på fler och fler bilmärken. Höftbältet håller nere passageraren medan bröstbandet håller personen från att flyga framåt, ont i halsen eller slå huvudet. Knät och bröstbälte fungerar bäst när den används together.Children är säkrast i fem-punktsbälte. Remmar är förankrade vid varje höft, över axlarna och mellan benen. Detta är den säkraste sele för barn under 8 år. Race bilförare använder också detta eftersom det är det absolut säkraste restraint.Passenger flygplan använder två-punktsbälte, som brukar kallas ett höftbälte. Piloter bär ofta en fem punktsbälte. Piloter stridsflygplan bära en ännu mer komplex säkerhetsbälte med en sex-eller sju-punktsbälte.
Säkerhetsbälten och barn
Barn

är säkrast i en fem-punktsbälte bilbarnstol. Bilbarnstolen ska vara fastspända i bilen med hjälp av låssystemet, som juridiskt är skyldig att vara i alla bilar tillverkade och sålda efter 2002 i USA. Bilbarnstolen är fäst krokar inbäddade i sätet ram med klämmor som inte kommer ångra i en accident.Children över ålder 4 ibland tas i en bältesstol som hjälper till att förhindra skador vid en krock. När säkerhetsbälten låser under en krasch, får de mycket snäva och kan skada ett barn. Den bälteskudde att placera trepunktsbälte på ett sätt som gör mindre skada på ett barn. Fortfarande, barn under 8 år är säkrast i en bilbarnstol med fem-punktsbälte och låssystemet.
Säkerhetsbältet Framgångar

Varje år minst 16.000 personer som har varit i bilolyckor skulle ha dött om det inte hade varit för säkerhetsbältet. Det har också visat sig att nästan 5000 personer som dör i bilolyckor varje år inte skulle ha dött om säkerhetsbältet hade slitna. Sammankoppling är en av de enklaste saker att göra, och det räddar liv varje dag. Många stater har kampanjer för att uppmuntra folk att spänna upp, inbegripet slagord som "Drive Alive" och "Ankomst Alive."
Säkerhetsbältet Misslyckanden

Säkerhetsbälten inte alltid fungerar. Säkerhetsbälten är mest sannolikt att misslyckas när de behövs mest --- under en välta. Chryslers Gen3 bilbarnstol, installerad i många modeller från 1994 till 2003, har misslyckats i rollovers men har inte återkallas. Denna bilbarnstol är i alla Chrysler minibussar, vilket gör det ännu viktigare att använda spärren systemet snarare än säkerhetsbältet för att hindra barn. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146146.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.