Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad Är ABS-bromsar?

När du köper en bil, det finns många faktorer en förare kan överväga. Tillsammans med stil, färg, säkerhet och snabbhet, har den typ av broms blivit en populär faktor. Bilarna har normalt en av två typer av bromsar, standard eller låsningsfria bromssystemet, så kallade ABS. ABS-bromsar är nu på de flesta bilar på grund av sina fördelar, men bilägare fortfarande köper fordon utan dem. Läs mer om ABS-bromsar för att förstå deras koncept och se om de är rätt för din nästa bilköp. Funktioner

Tillsammans med anti-lås-funktionen, kan ABS-bromsar har även ett system för antispinn, nödbroms assistans, elektronisk stabilitetskontroll och elektronisk bromskraftsfördelning. Alla dessa funktioner inbyggda i bromsarna är främst för säkerhet.
Funktion

ABS-bromssystem hjälper föraren vid farliga situationer. När en standard ansätts hårt, får en bilens däck låsa upp. Detta gör att bilen förlorar kontrollen och skjut i flera riktningar. ABS-bromssystem förhindrar låsning och upprätthåller bromstrycket för att minska risken för glidning och kraschar. Som förare smäller på bromsarna, sparkar ABS in och pulsar bromsarna upp och ner stadigt att behålla kontrollen över bilen.
Historia

ABS bromsar utvecklades för flygplan under 1920, men de ville inte vinna popularitet för bilar till 1970-talet och 80-talen. Ursprungligen ABS bromsar fanns endast tillgängliga för specifika hjul, men den utvecklingen expanderat och nu alla fyra däcken kan inkludera ABS-bromsarna. ABS-bromsarna används också i motorcyklar för att minska risken för torka outs och krascher.
Fördelar

Fördelarna med ABS-bromsar är tydliga. För multicar krasch situationer kommer ABS-bromsar hjälpa till att stoppa bilen snabbare och nå olycksplatsen i mycket långsammare takt. ABS-bromsar kommer också förhindra sladd om du behöver styra runt hinder. ABS-bromsar är speciellt fördelaktigt vid grova vädersituationer. För snö, slask, regn och tung sand, ABS-bromsar reagerar snabbare än en vanlig bil med vanliga bromsar. Detta kan förhindra krascher och faktiskt rädda liv.
Överväganden

att se om din bil har ABS-bromsar, förvandla din bil på och titta på instrumentbrädan. Om ett ABS tänds och lyser i en sekund, då din bil har ABS-bromsar och de arbetar på rätt sätt. Vissa instrumentpaneler kan ha ABS ljus på dem, men det kommer inte gå på om ABS-bromsar inte ingår.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146143.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.