Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Syftet fotsteg

varje gång någon kliver in en skåpbil eller lastbil, är chansen att de använder ett fotsteg. Varje gång en person kör en lastbil, är chansen att han använder ett fotsteg. Fotsteget är bland de vanligaste och mest användbara funktionerna i skåpbil och lastbil designen, och det är också en av de mest subtila - något som människor använder varje dag utan att ens veta om det. Plats

fotsteget ligger längs botten av fordonet på båda sidor, och det är allmänt belägen vid foten av en dörr.
Funktion

Fotsteget tjänar två huvudsakliga funktioner. Den första är att fungera som ett steg för att göra det lättare för passagerare att intensifiera in i fordonet. Skåpbilar och lastbilar är högt från marken, och utan ett steg mellan marken och bilen, kan posten vara svårt, särskilt för passagerare som har svårt att gå. Den andra funktionen är att skydda fordonet från väg skräp. När en skåpbil eller lastbil är i rörelse, hjulen sparka upp stenar, smuts och andra objekt. En fotsteget blockerar dessa objekt från repor och bucklor på sidan av fordonet.
Fördelar

Bortsett från att göra fordonet mer ergonomisk och skydda den från mindre skada, kan ett fotsteg hjälper också att hålla det inre av van eller lastbil ren genom att fungera som en dörrmatta på vilken passagerarna kan torka fötterna innan.
Funktioner

A fotsteget kan tillverkas av många material. Det kan vara diamond-platta stål, gummi, plast eller glasfiber, eller ens en rörliknande struktur som löper runt omkretsen av fordonet (detta är ett populärt inslag på Jeeps.)
Underhåll

Eftersom en fotbräde fungerar som ett litet steg stege, är det viktigt att den förblir ren och torr. Vissa är tillverkade med en greppyta för att förbättra greppet. Dessa ytor slits ut med tiden, men van och ägare lastbil kan bevara dragkraft av deras fotsteg enkelt och billigt genom att tillämpa däck tejp, ett tillbehör som används ofta av skateboardåkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146142.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.