Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Effekterna av att använda mobiltelefoner under körning

Användning av mobiltelefoner under körning är en teknik-ålder problem och kritisk sociokulturell fråga som lagstiftare och även sociala serviceorganisationer brottas med i många stater. Studier och rapporter alltmer pekar på de skadliga effekterna av mobiltelefoner på förare. Många trafikolyckor och dödsfall är under direkt hänföras till den farliga aktiviteten av mobiltelefon användning under körning. Körning är allvarligt nedsatt när föraren använder sin mobiltelefon, vilket kan vara farligt för den bilist liksom andra förare. Huvuduppgift Nedsatt

Använda en mobiltelefon för att prata, text eller ens e-post när du kör äventyrar den primära och viktigaste uppgiften att med båda händerna när du kör.
Vakenhet Level

vara uppmärksam på vägen och gatuskyltar, indikatorer trafik och fotgängare blir svårt när du kör bil och använder mobiltelefoner samtidigt.
Dangerous förvirring

Använda en mobiltelefon är en farlig distraktion och leder till förlust av koncentration ibland. Man kan fastna i plågor eller ramen för ett samtal och förlorar reda på vad som händer på vägen och omgivningen.
Aggressivt beteende

Aggressivt beteende tenderar att vara visas av förare inblandade i animerade prat eller stressiga samtal på mobiltelefoner.
Skev körmönster
p Det är allmänt observerat att förare som använder mobiltelefoner tenderar att skära körfält abrupt, glömma att ge rätt signaler och även olydiga gatuskyltar och trafiksignaler. Sådana oregelbundna körmönster är farliga för andra förare också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146135.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.