Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man väljer Snökedjor

Om du bor i ett område som tar emot en hel del snöfall eller is stormar, slirskydd är en viktig del av din vinterkörning arsenal. Det finns många alternativ på marknaden, allt från traditionella slirskydd till kablar och stövlar tyg för din bil. Besluta om en som är bäst för dina körvanor och lokala vägförhållanden kan vara överväldigande. Det viktiga är att förstå vad dina personliga behov är och förstå hur de olika alternativen fungerar i förhållande till dessa behov. Instruktioner
1

kolla in din lokala lagar först. Vissa stater tillåter inte snökedjor, medan andra tillåter dem endast i vissa regioner eller under vissa månader. Om ditt område inte tillåter snökedjor, ska du inte köpa dem om du tillbringar tid kör i ett område som gör.
2

Var medveten om hur ofta du kör i snö eller isiga förhållanden. Om du behöver kedjor endast för små ärenden, eller om du kör bara ett par gånger i veckan, då diamant eller stege kedjor kan vara bäst. Ladder kedjor orsaka vibrationer vid körning och så är inte lämpade för långa resor. Om du kör mycket eller för långa avstånd, kablar längre än traditionella kedjorna.
3

Kontrollera om din bil har antisladdsystem eller bromsar låsningsfria. Om den gör det, då sicksack-stil kedjor är gjorda för att fungera bäst med dessa system. De erbjuder överlägsen dragkraft som fungerar med bilens antisladdsystem.
4

Tänk på hur ofta du måste ta bort kedjorna och sätta tillbaka dem på. Om du inte har hjälp eller kommer att behöva ta bort dem ofta, leta efter en design som är snabb och enkel att sätta på bilen själv. De flesta kedjorna kräver att du kör över dem för att anpassa dem över däcket, och sedan komma ut och fäst dem. För vissa kedjor är det lättare att sätta dem på med hjälp från någon else.If du kör bara korta sträckor och måste placera kedjorna på däcket själv, täcker undersöka tyg däck gjorda för snö körning. Dessa tar bara några minuter att sätta på och ta av däcket och är lätt att göra på egen hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146133.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.