Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Automobile Säkerhet Historia

Från de första dagarna av Henry Fords första bilar till hybrider och sportbilar i dag, har fordonsteknik kommit långt. Under flera decennier, gjorde bilsäkerhet inte hålla jämna steg med den exponentiella tillväxten av bilindustrin, men med dagens säkerhetsåtgärder, är graden av trafikolyckor med dödlig utgång på nedgång. Första bilbälten

Enligt Prevention Institute, dök de första säkerhetsbälten i bilar inte att förhindra skada under krascher utan att hålla ryttaren från att studsa ut ur sitt fordon på en skakig resa.

oreglerad Bilindustri

För de första decennierna av bilproduktion, gjorde regeringen lite för att reglera säkerhetsnormer. Eftersom bilar blev mer populärt, ökade olyckor också. År 1965 fanns det uppskattningsvis 50.000 dödliga bilolyckor.
Kongressen vidtar åtgärder

År 1966 passerade kongressen lagen Highway Safety och National Trafik och Motor Vehicle Safety Act, som satt säkerhetsstandarder och sätta regler på fordonsindustrin och landets vägar.
Krockkuddar

Enligt Safercar.gov, började de första krockkuddarna förekommer i fordon i slutet av 1980. Från 1987 till 2008 sparade frontala krockkuddar 25.782 liv. Men de är en sekundär säkerhetsanordning och ska inte förneka bilbälte. Barn yngre än 13 bör sitta i baksätet, den säkraste platsen för barn i en bil. Addera Säkerhet Statistik

National Highway Traffic Safety Administration redovisar en nedgång i Antalet dödsolyckor i trafiken och en ökning av användningen av bilbälten. Uppskattningsvis 37.313 dödades i trafikolyckor under 2008, den lägsta på mer än 40 år. Experter sade ökad användning av bilbälte hjälpte minska antalet dödsolyckor i trafiken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146119.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.