Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

När kan ett barn sluta använda bilbarnstol

Ett barn passagerare är en automatisk drivrutin mest värdefulla - och mest utsatta - last. Alla barn som är under 8 år och mindre än 4-fot-9-inches tall bör säkras i en bilbarnstol när fordonet är i rörelse, enligt rekommendationer från amerikanska National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Uppgifter från NHTSA tjänstemän visar att betydande framsteg har gjorts för att förhindra dödsfall bland barn och skador genom korrekt användning av bilbarnstolar. Ändå, säkerhet förespråkar fortfarande orolig statistik som visar att mindre än 20 procent av barnen mellan 4 och 8 år rider i bilsäten booster. Historia

första bil bilbarnstol debuterade 1898, bestående av en påse och dragsko som kan fästas på en bilbarnstol. Ett stort genombrott kom på 1960-talet när svenska designers utvecklat en bakåtvänd stol safety car för spädbarn. En koalition av säkerhetsskäl förespråkar lanserade en informationskampanj om vikten av bilbarnstolar under 1970-talet. Vid 1985 hade varje amerikansk delstat stiftat lagar som kräver användning av bil bilbarnstolar.
Betydelse

Auto olyckor är den ledande dödsorsaken för barn i åldrarna 2 och 14. NHTSA rapporterade totalt 1794 omkomna barn trafiken under 2006. Ytterligare 208.000 barn 14 och under skadades i bilolyckor. Statistiken visar att 45 procent av de barn som dog i trafikolyckor var ohämmad
Typer

bilsäkerhet säten är gjorda för tre specifika grupper av barn.: * bakåtvänd babystol-bara säten är utformade för att skydda barn från födseln tills de når 20-22 pounds. * Framåtvänd småbarn säten kan användas från det att en 1-åriga barn når en vikt på 20 pounds till ålder 4 och 40 pounds. * Barn ska använda bältesstolar tills de når åldern 8 och en höjd av 4-fot-9-inches.Children bör åka i baksätet på fordon till 12 års ålder. Alla passagerare i varje fordon bör använda bilbälte.
Fördelar

Forskning har visat att bilsäkerhet platser minskar risken för dödliga skador med 54 procent för småbarn och 71 procent för spädbarn, enligt en NHTSA faktablad. Samma faktablad svartabörshajar slutsatsen att bilbarnstolar sparat mer än 8.000 liv mellan 1975 och 2005.
Var få hjälp

Många lokala brandstationer, sjukhus, juridik brottsbekämpande organ och offentliga grupper säkerhet kan hjälpa föräldrar korrekt installera bilstolar. När de söker hjälp, bör föräldrarna be att få tala med en certifierad barn passagerarnas säkerhet tekniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146113.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.