Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Pros & Cons av bilbälte

Ett säkerhetsbälte är en säkerhetssele för att hålla dig på plats i händelse av en olycka eller abrupt stopp. Avsikten är att minska personskador eller förhindra dödsfall under ett motorfordon krasch. Det är ett bevisat faktum att bältesanvändningen räddar liv varje år. Men många människor föredrar att inte använda bilbälte. Pros

Studier har visat att bilbälte är den mest effektiva metoden för att reducera skada eller förhindra dödsfall vid en olycka. I själva verket, inte bilbälte är den enda bidragande faktorn som orsakar fler dödsfall i motorfordon kraschar.
Arbetsmiljöstatistiken

Bilbälten är utformade för att hindra passagerare från som träffar insidan av fordonet eller kastas ut under en krasch. De krediteras rädda 9.500 liv varje år. Omvänt, kraschar 60 procent av dödlig bil inblandade inte bär sätet belt.Statistics visar att 68 procent av människor bär bilbältet i bilen. Om 90 procent av passagerarna bar sina säkerhetsbälten, kunde mer än 5.000 dödsfall och 130.000 skador förebyggas varje år. Kostnaden för passagerare
Kostnad

inte bilbälte är häpnadsväckande. Vi skulle alla spara pengar förlorade mot högre vård-och försäkringskostnader om säkerhetsbälten användes mycket oftare. I genomsnitt betalar varje amerikan nästan $ 600 per år för olyckor. Summan att ta hand om en ohämmad offret i en olycka är 50 procent högre än för en bältade passagerare. Hårdare lagar stiftas för att främja bilbältesanvändningen i hela landet.
Nackdelar

Lagenforcementtjänstemän säger verkställande program genomförs för att få människor att använda bilbälte . Men många hävdar starkare säkerhetsbälten lagar minska sin personliga frihet, ta ifrån dem deras rätt att välja om eller inte att spänna upp.
Skada

Några återhållsamma passagerare som är inblandade i en olycka klagade över att ha flera blåmärken och skärsår och inre skador. De säger att det skulle ha varit färre skador om de inte hade bilbälte. First responders säger också att de ofta ser passagerare som bar sina säkerhetsbälten för löst, vilket leder till ökade skador.
Argument mot Bälten

När man frågar människor varför de gör inte använda säkerhetsbälte, dessa är de vanligaste svaren:

"Jag ska bara ner på samma gata." Men 80 procent av dödliga trafikolyckor sker inom 25 miles från hemmet.

"Jag är en bra förare." Dåliga förare är ute.

"Jag vill inte vara instängd i händelse av en olycka." Om du kastas ur fordonet, är du 25 procent mer benägna att bli dödligt skadade. Om det är en brand eller din bil är nedsänkt, är det mer sannolikt att komma ut snabbt om du inte har skadats svårt i kraschen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146098.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.