Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Om Snökedjor

Människor använder snökedjor, även kallade snökedjor, att göra sina fordon säkrare att köra i snö och is. Kedjorna linda runt däcken för att ge större dragkraft. De är huvudsakligen används i branta bergsområden, eller i områden där vädret är kontinuerligt så kallt och snöigt som plogar inte kan hålla vägarna tydlig. Krav

Snökedjor är mest effektiva om de sätts på alla fyra däck, men ibland instruktionsboken anger inte. Eftersom de ofta säljs i set om två, många förare föredrar att köpa bara en uppsättning och anbringa kedjorna till drivhjulen. Till exempel, om du har en front-wheel-drive bil, bör du installera kedjor på framhjulen. Kedjor ska matcha däckdimension och däckets bredd och radie anges på snökedjor rutan.
Caution

Snökedjor måste vara korrekt installerat, eller så kan sönder eller orsaka skador på bilen. Lösa kedjor kan orsaka betydande skador på ett fordons drivaxel, så människor nya processen ska testa tätheten av kedjorna efter en kortare körning. Vid körning med snökedjor, ska du resa inte snabbare än 30 mph. Dessutom, ta bort kedjorna om du kommer att köra på torra vägar under en längre tid.
Överväganden

Håll lite kläder i bilen specifikt för installation snökedjor.
Practice

Arbete med installation kedjorna innan du måste använda dem på riktigt, och kör flera meter för att se till att de är korrekt installerade. Det kan ta lite övning för att bli skicklig på det här, och du inte vill lära medan du kör genom Klippiga bergen i en snöstorm. Du kan träna på en lugn sträcka av väg eller en tom parkeringsplats. Se avsnittet Resurser nedan för en länk till instruktioner om hur man installerar snökedjor.
Geografi

Vissa områden med mycket branta sluttningar kräver snökedjor under vissa villkor. Vissa långt norra regioner med körförhållandena för mycket av vintern kräver också kedjorna. Flera stater förbjuder användningen av kedjorna helt och hållet eftersom de kan skada vägar. Förare bör kontrollera statens lagar innan du reser.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146095.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.