Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Om ATV Hjälmar

Körning ATV (all-terrain vehicles) är en aktivitet människor åtnjuter både kul och för idrotten. Liksom alla motorfordon hobby, det finns vissa försiktighetsåtgärder att tänka på, såsom hjälm. För alla ATV hjälm verksamhet, bör en ATV hjälm bäras för att skydda föraren (eller passagerare) i händelse av ett missöde. Hjälmar ska vara rätt storlek och kan köpas med en mängd funktioner. Funktion

ATV hjälmar bärs för att skydda föraren i händelse av en krasch eller falla ur fordonet. De bör bäras lågt på pannan, ovanför ögonbrynen. Var noga med att inte ställa hjälmen på alltför långt tillbaka som bäraren ska se kanten av hjälmen i det övre intervallet av hans eller hennes vision.
Funktioner

Även motorcykelhjälmar kan bäras under körning en ATV, off-road och motocross hjälmar erbjuder större funktioner och skydd för att driva denna typ av fordon. Olika ATV hjälmar erbjuder en rad funktioner för bäraren. Interiör och exteriör alternativ inkluderar en reptålig yttre skal, en mängd olika mönster och allt från snap ut kindkuddarna till tvättbar och utbytbar innerfoder. Olika hjälmar erbjuder också olika ventilationssystem alternativ, inklusive justerbar pannan och ventiler hakan för ökat luftflöde eller minska vindbrus samt anti-dimma system som använder justerbara sidoventiler att dra värme och fukt ur hjälmen för att hålla visiret dimma till en minimum. När det gäller visor alternativ, kan dessa vara utbytbar, tonade med UV-skydd eller hjälm kan innefatta en hävstång för att säkert låsa visiret på plats så det inte öppnas under en tuff resa. När du söker efter den perfekta hjälmen, tänk på vilka funktioner du vill att din hjälm för att ge, utöver skydd.
Storlek

hjälm är viktigt, Men utan rätt storlek en hjälm kan vara värdelös. För att hitta rätt storlek ATV hjälm, mäta omkretsen på den bredaste delen av huvudet. När man försöker på hjälmar, gå till en storlek mindre och större än denna mätning. Ta din tid och prova på hjälmar från en mängd olika tillverkare som olika märken kan passa olika. Nöj dig inte och inte välja en hjälm baserad på utseende ensam. Det är oerhört viktigt att hjälmen inte rör sig medan den är sliten. Det bör finnas ett visst motstånd när du drar hjälmen på och, en gång på huvudet, bör det stanna på plats oavsett hur mycket bäraren hoppar runt. Dessutom kan vissa ryttare välja en lättare hjälm för långa turer som en tung hjälm kan leda halsen trötthet.
Fördelar

Beyond skydd, hjälm medan köra en ATV har andra fördelar. Hjälmar skyddar även bäraren från vinden, skära ner omgivningens vindbrus, minskar vind trötthet och skyddar ögonen. Hjälm, kan du höra bättre och se bättre och ha full face hjälm kan hålla distraktioner till ett minimum.
Varning

hitta rätt storlek hjälmen är bara viktigt som att ha en hjälm alls. En löst sittande hjälm kan vara farligt: ​​det kan glida och misslyckas med att skydda bäraren i händelse av ett fall eller krasch, och kan glida hindra synen eller orsaka andra komplikationer när du kör en ATV. Detta är särskilt viktigt för barn: köpa en större storlek hjälm för att hålla längre kan kosta mer i längden än att köpa nya hjälmar som barnet växer. Men gå inte till det extrema och välja en hjälm som är för hårt eftersom det kan orsaka problem för det egna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146091.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.