Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man reagerar när Check Engine lampan blinkar på instrumentpanelen

Även om en förare inte panik när kontrollera motorn ljus blinkar på bilens instrumentbräda, bör han inte bortse ljuset när det kommer på. Medan många gånger finns det inget allvarligt problem, fortsätter att köra utan att se till ens ett litet problem kan så småningom utvecklas till en allvarlig och dyra reparationer Bill. Den viktigaste fråga som de flesta förare har när det lilla ljuset börjar blinka på instrumentpanelen är om att dra över eller fortsätta köra. Instruktioner
1

uppmärksamma på om ditt fordon fungerar annorlunda när kontrollera motorn ljuset blinkar. Även om ljuset går tillbaka ut och du märker någon förändring i sättet att fordonet körs, bör du ha en mekaniker ta en titt för att se till att det inte finns några problem med utsläpp eller överföring.
2

Boka en tid för att få bilen servad Om kontrollera motorn ljuset lyser under körning. Det kan vara ett problem med bilens avgasreningssystem. Ett fast sken visar oftast att något behöver lagas, och därför bör du ha en mekaniker diagnostisera problemet så snart som möjligt för att undvika att bryta ner på vägbanan. Det är nog säkert att fortsätta driften av fordonet för en liten stund, men inte försumma det problemet för länge.
3

Sväng av vid en säker plats, och kräver en fiberkabel lastbil Om kontrollera motorn ljuset tänds och fordonet inte fungerar väl. Om lampan förblir tänd, kan det finnas ett problem som kunde orsaka att fordonet att stanna eller sluta köra. Någon typ av reparation är förmodligen nödvändig.
4

sluta köra fordonet om Check Engine blinkar på en stadig puls, speciellt när du trycker ner gasen. Detta indikerar ett allvarligt problem. Motorn kan misständning och kan starta en brand under fordonet. Minska din körhastighet och inte accelerera. Kör direkt till en bensinstation eller dra av vägen vid första säkra platsen och tillkalla hjälp. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146085.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.