Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man överlever farliga förhållanden vid körning i kallt väder

iskalla temperaturer kan orsaka dåligt väglag och försämrad sikt faller eller blåser snö, vilket gör körningen mycket farligt. Problem uppstår ofta när resenärer blir strandsatta och vandra långt från sina fordon. Det mest klokt att göra det om du bryter ner i en storm är att stanna med bilen och vänta på hjälp att komma fram. Eftersom även de mest erfarna förarna kan finna sig strandsatta i en sträng vinter, förbereder din bil för resor i dåligt väder är det bästa skyddet. Saker du behöver
Emergency verktyg och förnödenheter kit
Spolarvätska
frostskyddsmedel
Däck djupmätare
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Kolla spolarvätska innan du ger ut för att vara säker på att behållaren är fylld. Fyll inte behållaren med vatten, eftersom det kommer att frysa. Om du redan har vattnet i reservoaren, tillsätt minst 50% vätska vindrutan bricka. Se också till att det finns tillräckligt med frostskyddsmedel i bilens kylsystem.
2

Inspektera vindrutetorkarna. Bladen ska fungera tillräckligt bra för att torka av vindrutan ren. Med tanke på att de flesta kör beslut beror på felfri syn, byt ut slitna torkarblad omedelbart.
3

Använd en snowbrush och skrapa bort all is eller snö från vindrutan, fönster och speglar innan ut. Rengör fordons strålkastare, bakljus och bromsljus så att andra kan se din bil om sikten är dålig. Glöm inte att kolla blinkers och blinkers nödsituationer. Alla lampor på fordonet ska vara i gott skick. Värmaren och avfrostnings ska fungera ordentligt också.
4

Låt någon vet vart du ska, särskilt om stormigt väder väntas. Tipsa en familjemedlem när du lämnar, och vid vilken tid du räknar med att komma fram till din destination. Ännu bättre, kolla på förhållandena i området väg innan du drar ut på uppfarten.
5

Håll bensintanken minst halvfullt hela tiden. Låt inte tanken att komma under en kvarts tank. Du vill inte vara slut på gas i dåligt väder när halt väglag kan orsaka resor förseningar eller avslutningar väg. En fulltankad förhindrar också gasledningen från att frysa i iskalla temperaturer.
6

ta bilen till servas regelbundet under vintermånaderna. Testa batteriet för att se till att det är fulladdat. Kallt väder tömmer ett batteri av laddningen, och ett svagt batteri kan påverka prestandan av fordonets motor. Kontrollera bromsarna. Om du märker att det tar fordonet längre att stoppa, inte köra den igen tills du kan ha bromsarna kontrolleras av en mekaniker.
7

Använd en mätare däck djup för att mäta om du har tillräckligt trampa på dina däck. Däcken måste ha tillräcklig dragkraft för att driva fordonet över våt trottoar och snö. Fram däck bör ha ett minimum av 1/8-tums slitbanan. Tillbaka däcken ska ha minst 1/16-inch mönsterdjup. Kontrollera däcktrycket, alltför. Har däcken roteras varje 5000 miles och kontrollera lufttrycket i alla fyra däcken minst en gång varje månad. Bär alltid en bra reserv i bakluckan.
8

Kör sakta på snöiga eller isiga vägar. Undvik att accelerera snabbt eller göra plötsliga stopp eller svängar. Lämna mer avståndet mellan din bil och bilen direkt framför dig. Du bör ha en körsträcka på minst 3 eller 4 billängder bakom. Anpassa hastigheten till väglaget. Om vägen blir för hal att resa, stanna vid första säker plats.
9

Håll förnödenheter i bilen i händelse av ett haveri. Du bör utföra startkablar eller en bärbar batteriladdare, en ficklampa och extra batterier, bloss väg, kartor, en brandsläckare, liten spade, första hjälpen kit och en laddad mobiltelefon. Grundläggande verktyg du kan behöva inkludera tänger, hammare, skiftnyckel, spärrfunktion, brukskniv, skruvmejslar, och elektriska och silvertejp. Håll en varm filt, torrt ombyte av kläder, vatten på flaska och snacks mat i bilen under vintermånaderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146083.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.