Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Om Dimljus

En mängd olika fordon på marknaden idag är utrustade med dimljus, eller dimljus, eftersom de är mer allmänt kallas. De är oftast en säkerhetsfunktion och används främst för körning i dåligt väder, såsom snö eller dimma. Även om inte alla fordon är utrustade med dimljus, många gjorde så att eftermarknaden dimljus kan läggas. Typer

Dimljus typiskt placerad under bilens strålkastare. De är normalt stångformade och breda ljusstrålar som har en skarp cutoff på toppen. De är normalt monterade och syftar låg. De kan vara antingen gult eller vitt. Vissa dimstrålkastare är rund i formen och ibland ha både gula och vita inom samma lins. En sak som är vanligt är placeringen av lamporna.
Funktion

dimljus är avsedda att vara mest effektiva när de används vid låga hastigheter. De ger ökad ljus syftar till vägens yta på grund av väderförhållanden, eller körförhållanden som ger dålig sikt för föraren. Körförhållanden där dimljus är mest användbara inkluderar damm, regn, snö och dimma. De används ofta effektivt i stället för strålkastare som anses vara halvljus, eftersom de skär bländning-back orsakade av fallande snö och dimma. Använda dimljus i stället för halvljus strålkastare inte kan vara lagligt i ditt tillstånd, så bekanta dig med lokala lagar innan du stänger dina belysningen i dåligt körförhållanden.
Identification

dimljus och kör lampor är ofta förvirrade eftersom de flesta människor tycker att dimljus är oftast gula och kör lampor är oftast vita. Situationen kan bli ännu mer förvirrande eftersom eftermarknaden tillbehör leverantörer och biltillverkare hänvisar ofta till två omväxlande, som i körning /dimljus. I många länder, inte körförhållanden inte vanligtvis kräver användning av dimljus, så deras primära funktion är oftast kosmetiska. Dessutom finns det inga rättsliga krav för dimljus i sådana länder.
Överväganden

Även om ditt fordon inte är utrustade med dimljus, kan du köpa dem som eftermarknaden tillbehör och har dem installerade. Du behöver bara se till att din bil är utrustad med utskärningar för lamporna. De som väljer att installera eftermarknaden dimstrålkastare tenderar att välja den vita sorten, om de installerar dem av rent kosmetiska skäl. Om de ska vara funktionella, då de gula skulle förmodligen vara ett bättre val.
Varning

Tänk på att köra med dimljus på när vädret är inte allvarligt äventyras kan orsaka andra förare att drabbas av ökad bländning. Detta gäller särskilt när beläggningen är våt. Förutom att orsaka andra förare överskott bländning, kan använda dimljus i sådana förhållanden också orsaka förarens sikt att skadas på grund av förgrundsinformation belysning som är överdriven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146081.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.