Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man använder en Universal dragkrok

En universell dragkrok är ett utmärkt sätt att transportera en bil bakom en annan. Med en universell dragkrok, kan praktiskt taget alla bilar att dras av ett fordon utrustat med en riktig dragkrok. Infästningen av en universell dragkrok är en enkel process som kan göras på så lite som 15 minuter av de flesta människor. Sedan lite fordonsindustrin kunskap krävs för att säkert använda dessa enheter, de är extremt populära för förare som sällan bogsera fordon. Saker du behöver
Rena trasor
Dragkrok monterad på dragfordonet
Visa fler instruktioner
1

Placera båda fordonen på en jämn plan yta med parkeringsbromsarna vidare. Fäst den universella dragkrok till dragkrok på dragfordonet. Dragkroken har en kupad uttag på ena änden som passar på &Quot; bollen &Quot; på dragfordonet ' s dragkrok. Dra bollen och uttag genom att knäppa uttaget spaken till &Quot; stängt &Quot; läge.
2

Flytta fordonet som ska bogseras till inom 4 meter från slutet av dragkroken , sedan dra i nödbromsen för att hålla den på plats. Säkra dragstången bandet krokar till de två ankare främre frakt av bilen som ska bogseras. De rederier ankare är stålplattor svetsade till ramen på bilen som har hål i dem att acceptera kedjor. De är vanligtvis belägna på de extrema främre hörnen på undersidan av fordonet och är fästa vid ramen. In i mekanismen rem spärrhjulet ligger på Addera 3

Gänga den andra änden av banden dragkrok. Lossa nödbromsen på bilen för att kunna bogseras, och sedan använda spärrhandtag att successivt flytta bilen framåt tills den ligger an mot stötfångaren kuddar. Håll ratcheting banden och bilen sakta rulla framåt på dragkroken. Re-handbromsen när detta har åstadkommits
4

Bind ner alla lösa ändar bogsera bandet där det finns överskott band sticker ut från spärrhandtag. Dessa kommer att göra ett högt flaxande ljud när du reser, om de inte är säkrade, och kan skada huven på bilen bogseras.
5

Använd säkerhetsinställningar medföljande kablarna för att fästa de fordon tillsammans frame-to- ram. De säkerhetskrav kablar är utformade för att haka mellan de bakre frakt ankare dragfordonet till de främre sjöfarten ankare i den dragna bilen. Detta är en säkerhetsåtgärd som ska förhindra en skenande bil bör ett av banden bryts.
6

lossa nödbromsen på fordonet som ska bogseras och placera i friläge. Lås rattstången av fordonet under bogsering genom att lämna nyckeln i tändningslåset i rätt position.
7

Dubbelkolla spärrhandtag och remmar för att vara säker på att de är fortfarande tight. Om inte, använd spärrhandtag för att dra åt dem, sedan åter knyta de lösa ändarna nedåt.
8

Drive dragfordonet på det sätt den normalt används, dock sänka hastigheten så att du är aldrig överstiger skyltad hastighet under några omständigheter. Börja med att accelerera långsamt, och kom ihåg att när du drar ut i trafik, kommer du inte att kunna få komma till normal hastighet så snabbt, så ge mer utrymme när du drar framför fordon som närmar sig.
9

Vrid dragfordonet i en mycket större båge än vanligt. Det dragna fordonet tenderar att " kortklippt ' några kurvor och hörn som du gör så aldrig vända medan nära en trottoarkant eller vägmärke. Var försiktig med fotgängare vid sidan av vägen när man svänger så att det dragna fordonet inte slår dem.
10

Stanna dragfordonet genom att aktivera bromsarna minst tre bilar längder före när du skulle börja bromsning under normala omständigheter. Detta beror på den extra vikt i den dragna bilen kommer att minska din bromsförmåga avsevärt. Alltid planera framåt genom att minnas era stoppa begränsningar, och aldrig följa fordonet framför dig för nära.
11

Park dragfordonet väl utanför den huvudsakliga väg, och handbromsen. Ta det dragna fordonet från den universella dragkroken i omvänd ordning för fastsättning. När det dragna fordonet har tagits bort, rulla upp banden och fäst dem med ett gummiband till den universella dragkroken. Släpp trailer spaken dragkrok låsning, och dra dragstången rakt upp, bort från dragkroken. Förvara dragkroken på en torr plats för att förhindra rostbildning på metallytor. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146070.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.