Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Manitoba Regeringen Fordonssäkerhet

Manitoba regering ägda offentliga försäkringsbolag har ett fordon program säkerhetsbesiktning. För att registrera din bil att köra, är du skyldig att ha ett giltigt registreringsbevis besiktning. Du måste ta bilen till en av den kanadensiska provinsen licensierade inspektion fordonssäkerhet stationer. Det finns vissa normer ditt fordon måste uppfylla samt olika typer av kontroller och regler för stulna och tidigare skadade fordon. Obligatoriska

Regeringen anger att fordon säkerhetsinspektioner är obligatoriska varje halvår för bussar, såvida ägs av en individ och används endast av personliga skäl, och dragbilar väger 21.953 kg eller mer. Var 12 månader, lastbilar traktorer under minimivikten rating, dragbilar registrerats för, lantgårdsbruk semi trailers och släp dockor omvandlare, släpvagnar (utom fritidsfordon släpvagnar och trailers gård) och bussar som drivs av en kyrka eller ideell organisation kräver skyddsronder . Addera Inspektioner

Bilprovning för nyförvärvade fordonen i Manitoba måste också gå igenom en fordonssäkerhet besiktning, det kallas Private Vehicle Inspection Program (PVIP). Manitoba säkerhet kontrollintyg kallas ett kontrollintyg (COI). Några av de saker som ingår i inspektionen är en undersökning av styrning, fjädring, däck, bromsar, avgassystem, lampor och allmänt stödjande struktur för ditt fordon.
Funktioner

COI kostar $ 45. Eventuella reparationer du behöver göra på din bil måste slutföras innan du kan registrera ett fordon. Om du köper en begagnad bil från en återförsäljare, se till att du får en ny COI för ditt fordon. Även om du köper en bil privat, måste du antingen ha det bogseras eller få tillstånd att köra fordonet till en godkänd besiktning station.
Stulna och Wrecked
< p> Sedan 1997 har Manitoba regering verkställs den stulen och Wrecked Program Vehicle Monitoring (SWVMP). Det tjänar till att övervaka och kontrollera flödet av sådana fordon. Huvudsakligen har varje provins i Kanada genomfört ett liknande program. Det centrala målet SWVMP är att identifiera en osäker eller stulet fordon innan det registreras och eventuellt säljas. Använda serienummer, alla fordon spåras och endast säkra ettor registreras.
Body Integrity

När ett fordon genomgår en extra säkerhetskontroll eftersom det har gått igenom en total förlust, om det fortfarande är i stånd att byggas, Manitoba regeringen utfärdar en Body Integrity kontrollintyg (BIIC). Det är en mer ingående inspektion som säkerställer att reparationer ett fordon var ordentligt gjort och det är säkert för vägen. Du måste lämna in en BIIC att erhålla en COI.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146055.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.