Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Ett enkelt sätt att installera Snökedjor på en semi

Snökedjor kan spara din lastbil och även ditt liv på vintern. Vintervädret gör för grov körförhållanden och kan leda till slirning på vägen och även förlust av dragkraft resulterar i en lastbil som inte kommer att röra sig alls. Installera slirskydd kan hjälpa dig att få dragkraft och undvika fallgropar körning i snö och is. Innan du går ut på vägen denna vinter, bör du lära dig hur man korrekt installera dina slirskydd. Saker du behöver
Snökedjor
Visa fler instruktioner
1

Dra din bil till en parkeringsplats eller annat avlägset område med lite trafik.
2

Untangle dina kedjor genom att sprida ut dem på marken bredvid varandra. Sprid ut kedjorna och åtgärda eventuella veck genom att skaka på länkarna gratis.
3

Lägg dina slirskydd på marken framför varje däck. Placera dem så att "J hakar" eller är på insidan däcksidan (under lastbilen) och målvakten länken är på utsidan väggen.
4

kolla över alla kedjorna och se till att det finns inga vassa krokar eller länkar uppåt. Om det finns, vända dem nedåt så de släta sidorna kommer att vila på däcken.
5

Kör din semi lastbil framåt på kedjorna. Titta i din speglar för att säkerställa att dina hjul vilar på kedjorna.
6

Ta den tredje länken i slutet av kedjorna som ligger mittemot "J krokar" och haka fast "J-hooks "genom dem. Gör detta för varje däck.
7

Justera spänningen och passar för dina kedjor enligt tillverkarens rekommendationer. Det finns många märken och typer av snökedjor, så det är viktigt att veta vad din typ kräver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146052.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.