Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Fordonsvikt Vs. Säkerhet

Många olika faktorer siffra i säkerhet av ett visst fordon. Dessa inkluderar den valfria säkerhetsutrustning, yttre och inre dimensioner, tyngdpunkt och totala massa. Rollen av massa för att bestämma fordonets säkerhet är komplex och svår att bedöma slutgiltigt. Men massan spelar en viktig roll för hur fordonen fungerar och beter sig i krascher. Fysik

Inom fysiken är massa mängden materia som ett objekt innehåller. Fordon med mer massa väger mer än mindre massiva fordon, även om de kan vara av samma storlek eller ännu mindre. Fordon med mer massa generera större tröghet, som kräver mer friktion (i form eller bromsarna) för att få dem att komma till ett stopp. De förmedlar också en mer kraftfull effekt i händelse av en krasch än en mindre massiv fordon som färdas med samma hastighet skulle.
Missuppfattningar

tron ​​att fordon med en större massa, eller större fordon i allmänhet, är i sig mindre säkra är till stor del en missuppfattning med lite vetenskapliga bevis som stöder dess giltighet. I verkliga situationer, en Monash University studie fann att andra faktorer, inklusive förarbeteende och tillgången till avancerade säkerhetssystem, bidra till säkerheten för ett fordon än dess massa.
Statistik

Enligt Edmunds ingick National Insurance Institute for Highway Safety 2007 att mindre bilar med mindre massa är mindre säker på en statistisk nivå än mer massiva bilar och lastbilar. När det gäller dödsfall per miljon registrerade fordon, var det minst säkra fordonsklass små pickup lastbilar, med 104. Små bilar gav en hastighet av 96 dödsfall per miljon, medan mycket stora sport-utility fordon var ansvariga för 47 dödsfall per miljon fordon och mycket stora bilar 35 dödsfall per miljon.
Safety betyg

Publicerad säkerhet betyg kan vara förvirrande för förare som jämför bilar med olika massa. Till exempel stjärnklassificeringar administreras av National Insurance Institute for Highway Safety är endast användbar när man jämför bilar i samma storleksklass. En fem-stjärniga betyg compact är inte nödvändigtvis lika säker som ett femstjärnigt SUV.
Förarkomfort

förarkomfort spelar en viktig roll i att förebygga olyckor. En förare som är van vid en liten bil kan känna sig obekväma bakom ratten i en stor lastbil, vilket ökar risken för en olycka, även om själva fordonet anses säkrare. Samtidigt, tyngre fordon har ofta en högre sittposition med en bredare syn på vägen, vilket kan ge förarna en större sannolikhet för att undvika en olycka i första hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146051.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.