Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man bestämmer när du kör är inte längre tryggt

Att ge upp oberoende av körning kommer inte lätt för förarna inte längre säker bakom ratten. I vissa fall, familjemedlemmar åldrande pensionärer begära att de inte längre framföra motorfordon på allmän väg. Staten DMV måste då reda ut om de har de färdigheter som krävs för att hålla sina körkort. Enligt statistiken, seniorer har ett lägre olycksfrekvens än tonåringar. Titta djupare i siffrorna, utvärdera olyckor per körda miles inte längre gynnar pensionärer. I det här fallet, äldre förare har fler olyckor per miles körda än tonåringar. Det finns många friskfaktorer som bidrar till sjunkande körförmåga. Självkännedom och rutinmässiga medicinska eller professionell tentor kan hjälpa förare att avgöra om de fortfarande är säkert att köra. Instruktioner
1 Slutför en årlig synundersökning.

Få en synundersökning från en kvalificerad öga professionell. Fråga den professionella utför testet för att utvärdera övergripande vision, svagt ljus syn, förmåga att följa rörliga objekt och synfält. Glaukom, grå starr och makuladegeneration är alla röda flaggor som kan tyda vision frågor potentiellt påverkar bilkörning säkert.
2

Fyll i en årlig utfrågning examen. Även om fullständig eller partiell dövhet inte alltid kräva förlust av ett körkort i de flesta stater, hörselnedsättning ökar risken för körning.
3

Slutför en neurologisk undersökning. Låt en kvalificerad läkare test för kognitiva funktionsnedsättningar som kan påverka tänkandet och kroppens förmågor rörelse. De allvarligaste frågorna inkluderar Alzheimers, demens, svindel, täta anfall, narkolepsi, Parkinsons sjukdom, problem som orsakats av en stroke, och förlängd reaktionstid.
4

Fyll en rutinmässig fysisk undersökning. Be läkaren för en kontroll av att vrida nacken rörelse, benstyrka och armstyrka. Fråga om det finns några begränsningar av varaktigheten för körning. Tala med läkare om eventuella kör problem såsom förlust av förmågan att vrida ratten för att göra en snäv sväng och trötthet under körning.
5

Review alla läkemedel som tas med en läkare. Be läkaren att bedöma om medicinen resulterar i försämrad syn, reaktionstid, vision eller andra frågor som kan påverka körförmågan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146044.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.