Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Auto Equipment Racing Säkerhet

Vikten av säkerheten i biltävlingar är av största vikt. Utrustning för biltävlingar säkerhet har funnits sedan bildandet av biltävlingar i slutet av 1800-talet, men har det betydligt bättre under åren. Säkerhetsutrustning ingår hjälmar, säkerhetsselar, kostymer brand, säkerhetsfunktioner hals samt rullhållare inne i bilen. Hjälmar

Hjälmen i biltävlingar är kanske den viktigaste delen av säkerhetsutrustning. Det primära syftet med hjälmen är att skydda huvudet. Under årens lopp började formgivare av hjälmar för att bilda dem som skydd inte bara för kraniet, men även ansikte och ögon. Hjälmar som används i början till mitten av 20-talet omfattade främst huvudet och var gjorda av läder eller läderliknande material. Jackie Stewart blev den första Formula One förare att tävla med en full-face hjälm. Sedan 1960-talet har auto racing förare föredrog full face hjälm. Hjälmar som i början av 21-talet består av glasfiber och material kol med tillsatt stoppning och ventilation, ett ansikte vakt och ett öga visir.
Säkerhetsselar och säkerhetsbälten

säkerhetsselar skyddar kroppen av föraren vid direkt påverkan i en krasch. Säkerhetsbälten är placeringen av säkerhetsbälten i en racerbil, ibland bestående av sex poäng eller sju-punktsbälten. Korrekt montering är mycket viktigt när det handlar om säkerhetsselar och säkerhetsbälten. Dessa selar utvecklats från de allmänna höftbälten uppfanns i slutet av 19-talet.
Fire Suits

I de flesta former av biltävlingar, brand kostymer är ett krav för alla förare samt grop besättningsmedlemmar. Brand kostymer är brandsäkra kläder som skyddar bäraren från allvarliga brännskador i händelse av en brand. Kvaliteten på brand kostymer har dramatiskt förändrats sedan 1950-talet, när race bilförare bar klädsel såsom borax-doppade overaller.

Huvudet och
Huvud och begränsningar Neck hals återhållsamhet enheten tillhandahåller primärt trygghet för din nacke och nedre kraniet när man står inför en inverkan på grund av en krasch. En hjälm kan inte skydda dessa särskilda områden. Många av dessa anordningar surfaced i 1980-talet och var en valfri säkerhetsfunktion för förare. Riksförbundet för Stock Car Auto Racing (NASCAR) mandat att använda huvudet och begränsningar hals under 2001, och Formula One följde under 2003. Två välkända varumärken av huvudet och hånglar huvudstöd är Hans-enheten och Hutchens enheten.
Rullburar

rullburar eller barer rulle är en säkerhetsfunktion installerad i racerbilar att ge skydd för förare inblandade i en krasch. Rullburar säkra och staga chassit på bilen från golv till tak, därför skyddar föraren om bilen flippar under en olycka. Rullburar är rör tillverkade av krom material, krom-moly eller dras över spindeln och svetsade i racerbilar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146042.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.