Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Bilolyckor & Dåsighet

I en sömn i Amerika opinionsundersökning utförd av National Sleep Foundation år 2005, redovisade en häpnadsväckande 60 procent av amerikanerna kör ett fordon medan du känner dig dåsig, medan 37 procent av förare somnade vid ratten. Sammanlagt 13 procent rapport dosering av minst en gång i månaden under körning, enligt sömnig körning. Ett oundvikligt behov av sömn orsakar dåsighet, vilket resulterar i betydligt försenade reaktionstider och olyckor. Sömnbrist

Dåsighet är en direkt följd av sömnbrist. National Highway Safety Trafikkontoret (NHSTA) anges att 7 till 9 timmars sömn varje natt är nödvändig för ultimat prestanda. Den NHSTA rapporterar också att människor som förlorar 1 till 2 timmars sömn per natt vanligtvis tar två hela nätter sömn för att fånga upp och återgå till normal funktion.
Sjukdomstillstånd
< p> Medicinska villkor är också att skylla för sömnighet vid ratten. Ofta, sömnproblem som sömnapné och narkolepsi gå obehandlat eller obemärkt - kraschar båda förhållanden ökar risken för bilen på grund av trötthet. Vissa läkemedel är kända för att öka dåsighet - sederande antihistaminer, bensodiazepiner ångestdämpande, långverkande sömnmedel och tricykliska antidepressiva. Olaglig narkotika kan också orsaka dåsighet och olyckor.
Störst risk

NHSTA rapporterar att unga människor i åldrarna 16 och 29 är mest sannolikt blir dåsig och somna under körning. Hanarna är fem gånger större risk än kvinnor i sömnrelaterade trafikolyckor, enligt NHSTA. Förare som börjar arbeta vid midnatt har den största risken för sömnstörningar på grund av dagtid sovande villkor. Sjukhusarbetare såsom sjuksköterskor, sjukhus praktikanter och invånare, som konsekvent arbetar 12 timmar eller längre samtidigt som den är på samtal, rapporterar ett stort antal sömnrelaterade körning problem. Den NHSTA uppger att 95 procent av sjuksköterskor som arbetar ett 12-timmars skift rapport har ett nära samtal eller sömnrelaterade krasch. Tjugofem procent av sjukhusets praktikanter och invånare, som kan arbeta 24 timmar eller mer, rapporterar att i en olycka, inträffade 40 procent av som efter ett långt skift jourhavande.
Statistik

NHSTA rapporter olyckorna rör av sömnbrist är mer benägna att omfatta allvarliga skador och dödsfall. Den sömnig förare kör normalt på snabba vägar med hastighetsgräns mellan 55-65 mph. De flesta olyckorna involverar en enda bil förirra av vägen. Med tanke fördröjda reaktionstider från sömnighet, mest dåsig-körning relaterade krasch rapporter uppger brist på bromsljus, märken sladda eller bevis på korrigerande körbeteende. Föraren försöker inte undvika kraschen. Olyckor är mest sannolikt att uppstå under sena timmar.
Alkoholbruk

NHSTA påstår att kombinerad dåsighet och alkohol kan öka effekten av alkohol njurfunktion. Denna kombination av de två är mer försämrar än sömnighet eller alkohol ensam. Även en förare som intar alkohol under den lagliga körning gränsen är mer benägna att avvika från vägen efter 4 timmars sömn än efter 8 timmars sömn, enligt NHSTA.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146040.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.