Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Virginia Safety Inspection Kriterier

Fordon registrerade i Virginia måste passera en årlig besiktning. Förare är skyldiga att visa en aktuell klistermärke säkerhetskontroll i mitten av vindrutan. Om du kör utan giltigt klistermärke, kan du inte bara få en biljett resulterar i böter, men det kan också vara noterade på din drivande post. Den Safety Division i Virginia State Police ansvarar för inspektionerna. Som av 2010, var skyddsronder avgiften $ 16 för ett fordon, 12 kr för en motorcykel och $ 51 för traktor släp. Syfte

fordonssäkerhet inspektioner är på uppdrag av samväldet som ett sätt att säkerställa att bilarna på vägarna är fria från defekter, vilket minskar olyckor och skador. Kollisionsförhindrande system såsom bromsar, fjädring, styrning, strålkastare, reflektorer och speglar måste vara i gott skick.
Besiktningsstationer

Många bensinstationer, verkstäder och bilhandlare utför bil inspektioner måndag till lördag. Samväldet upprätthåller inte en förteckning av de över 4.200 kontrollplatser för allmänheten, men besiktningsstationer har normalt stora reklamskyltar de tjänster som erbjuds. Det är alltid bäst att få en inspektion station tidigt på morgonen och undvika helger i slutet av månaden, när alla andra försöker få inspektioner göras innan det är för sent.

Bromsundersökning

Bilens bromssystemet kontrolleras för slitna eller saknade delar, defekta beklädnader och trummor, läckor och korrekt vätskenivåer. Någon defekt diskett kuddar kan få fordonet att misslyckas besiktning. Parkeringsbromsen är också kontrolleras för saknade delar och verifiering att den är korrekt justerad.

Strålkastare inspekteras för att se till att de strävar korrekt
Lights och signaldon. Villkoret för lamporna och deras produktion är också kontrolleras. Alla lampor är också kontrolleras för att säkerställa rätt lampor är på plats. Syftet med dimljus och andra lyktor körning undersöks. Belysningsljuset ovanför den bakre registreringsskylten ska arbeta. Signalanordningar kontrolleras för att se till att alla lampor fungerar och rätt färg. Lökarna och skick linser är också omdömet.
Styrning, fjädring, bränslesystem och avgassystem

säkerhetsinspektörer också undersöka styrning och fjädring, letar efter slitna -ut bussningar och kulleder, glapp i växellådan, korrekt Hjulaxel anpassning, trasiga motorupphängning, ordentliga stötdämpare och korrekt spela i ratten.

Avgassystemet är kontrolleras för läckage av gaser, som arbetar halsdukar och avgassystemet grenrör samt eventuella hål i fordonet som kan tillåta avgaserna att komma in i passagerarutrymmet. Bränslesystemet kontrolleras för bränsleläckage och närvaron av ett tanklock. Bilens däck, hjul och fälgar inspekteras och mönsterdjup under
Andra system

den lagliga gränsen kommer att resultera i ett avslag. Speglar måste vara fast monterad och visar en tydlig bild av vägen 200 meter bakom. Signalhornet ska fungera och vara hörbara 200 meter bort samt. Vindrutan ska vara av en godkänd typ av säkerhetsglas, inte vara grumlig eller blockeras, alla obehöriga dekaler måste avlägsnas. Varje nyans kan inte sträcka sig mer än tre inches från toppen av vindrutan. Vindrutan torkarblad ska vara i gott skick, och defroster måste vara i drift. Dörrar, dörrhandtag och säkerhetsbälten ska vara i funktionsdugligt skick.
Misslyckades Inspektioner
p Om några fel upptäcks hos ett eller flera av bilens system, inspektionsstationen kommer att placera en "förkasta" klistermärke på vindrutan. Du kommer att ha 15 dagar plus dagen för inspektionen att göra nödvändiga reparationer och bilen inspekterat. Besiktningsstationer ut en ytterligare 1 avgift för denna ny inspektion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146039.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.