Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Elbilar & Säkerhet

Med energikrisen på sin höjd, är försök till lösningar görs varje dag. Elbilen har funnits sedan 19-talet och verkar vara en lovande lösning. Elbilen har sina fördelar och nackdelar. Bortsett från detta, missförstår många människor om den innovativa lösningen är säker för regelbunden användning. Historia

Elbilen har funnits sedan holländska uppfinnaren Sibrandus Stratingh byggde den elektromagnetiska varukorg på 1830-talet. Detta fordon var långt från vad vi känner som elbil i dag, men det var ett steg mot skapandet av dagens moderna fordon med så låga hastigheter 15 miles per timme och laddar bara varar 40 miles på en laddning. Sedan dess har den elektriska bilens popularitet nått sin topp och rasade med intresse högst i början av 20-talet och under energikrisen på 1960-talet och 1970-talet. Popularitet med elbilen har återigen nått en all-time high med de stigande kostnaderna för fossila bränslen.
Koldioxidutsläpp
Elbilar inte direkt giftiga koldioxidutsläpp.

Eftersom elbilen inte bränner bensin, avger det inte kol. Men elbilar fortfarande använda el som skapas förbränning av fossila bränslen. Emellertid visar en rapport 2010 att om alla bensinbilar ersattes med elbilar, skulle det finnas en 20 procent minskning i den globala kol behov. Därför kommer mindre koldioxid produktionen orsaka en minskning av den globala koldioxidutsläpp. På grund av detta, om elbilar används i städer, kommer den lokala luftkvaliteten drastiskt förbättra.
Prestanda

Just nu, elbilar inte prestera på samma nivå som bensinbilar. För en, elbilar måste laddas, medan bensinbilar kan ha sin bensintank återfyllas att fortsätta köra. År 1999 tog den typiska elbilen sex timmar och 58 min att ladda. Allt detta laddningstid kommer endast att ge åtta timmars körtid. Det innebär att en användare kommer att spendera nästan lika mycket tid att ladda fordonet som kör det.
Kostnader
Byta från bensin till eldrivna bilar kan spara dig pengar.

En studie som utförts av Idaho National Laboratory visar att elbilar är billigare att driva än sina bensindrivna motsvarigheter. Med dagens priser på naturgas, kommer en 22 mil /gallon motor kostar ca $ 0.17/mile medan en 3 mil /kWh, en måttligt effektiv elektrisk motor, kostar bara $ 0,04. Medan några av de startkostnader i samband med elfordon kan vara nedslående, kommer minskningarna i kostnader att kompensera för de extra initiala kostnader.
Säkerhet

Elbilar har strukturen och forma liknande den för bensindrivna. Därför bör krocksäkerhet inte vara en angelägenhet för konsumenterna. För att göra elbilar attraktiva för kunderna, måste vagnbyggare göra elbil konkurrera med vanliga bensinbilar. Förutom detta kommer kunder som köper en elbil inte oroa sig extra farorna med sin bil fattar eld eller överhettas. Eftersom elbilar inte bär brännbart bensin, är den enda omedelbara hotet själva branden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146038.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.