Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hastighetsdämpande Alternativ

hastighetsdämpande ursprung i Europa, enligt projektet för offentliga miljöer. Målet för trafik-lugnande tekniker är att minska dominansen av motorfordon på våra gator, vilket gör gatan en plats för människor att röra sig tryggt och samlas tillsammans fordonstrafik. Praktiskt sett, säger San Francisco Municipal Transport Agency hastighetsdämpande kan hantera fortkörning, vårdslöshet i trafik, buller och trafik, road rage, och fotgängarnas säkerhet. Karuseller

Eftersom projektet för offentliga miljöer förklarar, rondeller är "stora, upphöjda, cirkulära öar" som läggs i mitten av upptagen korsningar. Alla fordon som närmar sig en rondell måste gå runt den för att nå sin önskade gatan. PPS säger att cirkulationsplatser minska "konflikt punkter", vilket leder till färre olyckor. Karuseller kan också fungera som ett landmärke eller en unik ingång för en stad, komplett med landskapsarkitektur, en skulptur eller en fontän.

PPS kallar rondeller "mini-rondeller." Transport planerare och ingenjörer använder rondeller vid mindre korsning för att underlätta trafiken när den kommer in lokala gatorna från bredare trafikleder. Både rondeller och rondeller tjäna som påminnelser, om inte hinder, den signalen till förarna att de måste sakta ner.
Skapa Two-Way Streets
enkelriktade gator kan vara ineffektivt .

enkelriktade gator kan orsaka förvirring för förare, vilket tvingar dem att göra extra varv för att nå sina destinationer. Ändra enkelriktade gator till tvåvägs erbjuder transport tjänstemännen möjlighet att konstruera en gata. På en tvåvägskommunikation, kan planerare och ingenjörer använder medianer, till exempel, som är en annan trafik-lugnande teknik. De kan också placera parkering på båda sidor av gatan, vilket skapar en avsmalnande effekt som saktar ner trafiken, anteckningar PPS.
Bredare trottoarer, Smalare gator
Cyklar körfält tjäna flera syften.

Bredare trottoarer skapa mer utrymme för fotgängare, vilket ofta innebär mindre utrymme för fordon i form av smalare gator. En hel mängd trafik-lugnande tekniker resulterar i smalare gator. Cykelbanor, till exempel, är en gemensam strategi, säger Federal Highway Administration. Inte bara cykelbanor tar tydligt avstånd utrymme från motorfordon, men de uppmuntrar cykling, ett alternativt transportmedel. Städer vänder sig ofta till trottoaren förlängningar, kallad omväxlande som bulb-outs, chokers eller neckdowns, för att lugna trafiken. Vid mellanblock eller i en korsning, blir trottoaren större, skjuter ut i rymden som en gång var exklusiv för fordonstrafik. Som förare upplever en avsmalning av körbanan, är det mer sannolikt att sakta ner. Smalare gator förkortar även avståndet för fotgängare korsar gatan, samtidigt som det blir lättare att mejsla ut och definiera parkeringsplatser.
Street Surface Justeringar
gupp

hastighet eller pucklar väg kräver drivrutiner för att bromsa. Vanligtvis cirka 3 inches hög, enligt PPS, de tillför trafiken ner till 15 och 20 mph. Federal Highway Administration säger att vägbulor också kan avskräcka trafik från vissa gator. Transport tjänstemän anställer ofta räfflor för att lugna trafiken. PPS hävdar att när förarna möter grov eller ojämn vägar de naturligtvis sänka hastigheten för att minska buller och vibrationer sina fordon producerar. Visuella effekter, såsom olika vägmaterial, kan också varna föraren att sakta ner för att se upp för fotgängare vid övergångsställen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146033.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.