Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Definition för Enheter Traction Control

Automobile säkerhetsfunktioner har alltid varit en viktig del i bildesign. Skydd av förare och passagerare i en krasch har länge varit ett bekymmer för biltillverkare. Den senaste säkerhetsfunktion för bilar är antisladdsystem, vilket förhindrar att bilen förlorar dragkraft med vägen. Det fungerar för att förhindra kollisioner. Definition av Traction

The World Book Dictionary definierar dragkraft eftersom friktionen mellan kroppen och ytan som kroppen rör sig på. Detta gör det möjligt för kroppen att röra sig utan att halka. Traction inom fordonsindustrin sammanhanget är greppet att bilens däck har på vägen. Traction behövs för bilen att utföra manövrar såsom bromsning, svarvning och acceleration. Enligt Ray Johanson avancerade kör-och säkerhetspolitik, förlust av dragkraft kan orsaka en sladd.
Anti-hjulspinn

Termen "traction control" oftast omfattar enheter att förhindra hjulspinn under acceleration. Sensorer är placerade i drivhjulen och hastigheten på bilen läses av en inbyggd dator. Specifikt dessa enheter minskar motoreffekten till drivhjulen så att bilen kan stanna på avsedd kurs. Den tidigaste av denna typ av system fanns på 1971 års Buick modeller och var känd som Max-Trac.
Låsningsfria bromsar

Låsningsfria bromsar (ABS) inte kan betraktas som ett antisladdsystem utforma. Deras verkliga syfte är att hålla hjulen från att låsa sig under panikbromsa. Genom att hjälpa hjulen behålla grepp på våta eller mjuka vägbanor, kan ABS tillåta föraren att styra medan bromsarna tillämpas. ABS-pumpar bromsarna snabbare än en människa kan göra det ensam.

Sensorer som detekterar en eventuell hjullåsning reglera trycket bromsvätska vid varje hjul för att förhindra detta. Ändra Väglaget detekteras av sensorer av ABS.
Stabilitet Tracking System

system Stabilitet spårning är utformade för att hålla fordonet på avsedd kurs under resa runt kurvor. Datorn jämför den riktning som föraren vill gå och var fordonet faktiskt på väg. Data analyseras med bromsning, styrning och fjädringssystem. Datorn gör justeringar med bromsning och motoreffekten för att hjälpa föraren att göra manövern. Detta förhindrar fishtailing effekter när vikten av en bil skift i en sväng. Denna funktion är tillgänglig på premiummärken som Cadillac.
Slutsats

Anti-hjulspinn, kan ABS och stabiliseringssystem spårning erbjudas som fristående funktioner eller kombination med varandra. Det beror på märke och modell av fordon. Dessa system inte ändra fysikens lagar. En förare måste fortfarande använda sitt fordon med sunt förnuft genom att lyda trafikreglerna och inte kör fortare än väglaget tillåter. Om föraren insisterar på att köra aggressivt, kommer ingen teknik att kunna hjälpa honom i en nödsituation, enligt Ray Johanson.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146031.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.