Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Motor Vehicle Driving Lagar och förordningar

Att köra en bil alltid bär ett visst mått av risktagande. Bilar är kraftfulla maskiner och oerfarna eller distraherade förare kan sätta sig själva och andra för fara. För att säkerställa att vägarna är så säker som möjligt för alla förare, kommuner upprätta många olika körning lagar som alla som sätter sig bakom ratten bör följa. Hastighetsbegränsningar

Hastighetsbegränsningar är bland de viktigaste motorfordon köra lagar, och även bland de lydde oftast. Förutom begränsningar motorvägen hastigheten 55 eller 65 miles per timme, de flesta stater och lokala myndigheter kräver också lägre hastighetsgränser (för så lite vid 25 mph i vissa fall) vid järnvägsövergångar, skolzoner och nära sjukhus.

Förutom att lyda skyltad hastighet, måste föraren färdas med säker fart, vilket innebär att sakta ner när vägförhållanden eller dåligt väder göra resandet vid skyltad hastighet osäkra.
Vägmärken

Drivrutiner är också ansvariga för att följa anvisningarna på alla vägskyltar och trafikljus. Att lära sig att identifiera färger och former av olika tecken är en del av förberedelserna för ett körkort testet och chaufförer som inte bryr tecken riskerar att orsaka en olycka eller emot en stämning och fin.

Färgerna på vägskyltar anger vilken typ av beteende som de kontrollerar. Gula skyltar visar försiktighet, såsom sammanslagning körfält. Orange tecken tyder på en konstruktion zon, där förarna måste följa anvisningar från manskapet. Slutligen, röda och vita tecken tyder förbud, såsom stoppskyltar och fel sätt eller inte skriva tecken.
Alkoholpolitik

Varje stat har sin egen alkoholpolitik, som syftar till att hålla förare som är påverkade av alkohol eller droger av vägen. De flesta stora stater, inklusive New York och Kalifornien, verkställa en laglig gräns på 0,08 procent alkohol i blodet. Förare som är laddade med bilkörning under påverkan ansikte böter, fängelse och en återkallas tillståndet. Andra och tredje brottet medför ännu större böter och fängelse.
Fordonsunderhåll

hålla en välskött bil är nödvändig för säker körning, och en juridisk fråga i de flesta stater. Vissa stater, som New York, mandat årliga säkerhetskontroller. Föraren måste kunna visa att deras fordon säkerhetssystem är funktionella och att det inte finns några problem som glasbitar eller urblåst ljus som kan öka sannolikheten för en olycka. Förare måste visa ett klistermärke som visar att fordonet passerade en ny inspektion för att köra lagligt på allmänna vägar.

Även i stater utan ett kontrollsystem, förare ansvarar för att upprätthålla sina fordon och möta en stämning om de är ertappas med att köra en osäker bil.
Mobiltelefoner

Under senare år har fler och fler stater har infört en policy mobiltelefon. Syftet med dessa lagar är att förhindra olyckor som inträffar när föraren blir distraherad av telefonsamtal eller textmeddelanden. Förare kan behöva använda en handsfree-enhet när du ringer för att stanna kvar i överensstämmelse.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146023.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.