Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

National Highway Traffic Safety fältsobrietytest Riktlinjer

Field nykterhet tester kan öka den totala säkerheten för både nedsatt förare och andra på vägen. En förare som överskrider den lagliga blod-alkoholstark nivå kan skada eller till och med döda sig själv eller andra genom dåligt omdöme och bilkörning. Field nykterhet tester, där National Highway Traffic Safety Administration fastställer normer kan hjälpa en tjänsteman avgöra om en förare bör tas i förvar för rattfylleri. När de används

En polis använder fältsobrietytest när han stoppar en förare han misstänker har druckit. Han kan misstänka detta på grund av onormal körning, såsom skruvat, fortkörning eller köra mot rött ljus. Han kanske redan misstänker en berusad förare eller kanske bara göra det när han talar till föraren och märker tecken på förgiftning. I båda fallen kommer officeren frågar förmodligen föraren att utföra standardiserade fältsobrietytest att avgöra om sannolika skäl föreligger att arrestera föraren för rattfylleri.
Eye Movement
< p> Horisontell blick nystagmus (HGN) hänvisar till en rörelse av ögat när en person ser på sidan. Den förekommer i alla, oavsett berusning. I berusade människor, däremot, är HGN mer uttalad och kan förekomma även när ögat fokuserar framåt. För att utföra detta test, kommer en officer ha misstänkt flytta titta på något långsamt från sida till sida. Officeren sedan kommer att titta på detta uttalade HGN till hjälp bestämmer berusning.
One Leg Test

I en bentest frågar officeren föraren stå i ca 30 sekunder med en fot från marken och att räkna sekunderna högt medan officeren klockor för tecken på berusning. Bevis inkluderar förlust av balans, som hoppande runt eller använda armarna för att hålla stadig. Om en förare visar mer än ett tecken på att förlora balansen, antyder det att han är berusad.
Promenad och Turn

Promenader och vrida kan utmana balansen och uppmärksamhet av en berusad person. För att testa den misstänkte, frågar officeren henne att ta nio steg framåt och att vända och ta nio steg på andra sätt, enligt "Highway Safety Desk Book," skapat av den internationella föreningen för polischefer att informera poliser av föreskrifter och förfaranden. Föraren ska sätta ena foten direkt framför den andra och bör gå i en rak linje. Under detta test, ser officeren för tecken på balans förlust eller dåligt omdöme (såsom start innan officeren förklarar allt).
Annars
p Om en förare inte uppfyller ett eller flera av dessa tester, kan officeren betrakta det sannolika skäl för häktning. Officerare kan administrera fler tester, såsom en alkoholmätare, eller ens ett blodtest, efter den misstänkte har gripits. Efter att ha laddat med rattfylleri, kommer en misstänkt inställa sig i domstol, även om han kan gå med på en uppgörelse om de erbjuds. Konsekvenser av en DUI eller DWI övertygelse varierar beroende på stat.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146004.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.