Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Varför Är Krockkuddar viktigt?

När en bil rör sig med 60 MPH. så är allt innehåll på fordonet - tidningar, böcker, små hula dansare, du och alla andra passagerare. Den bilen slår ett fast föremål, kommer det avta till 0 MPH på en kort sträcka. Alla bilens innehåll kommer att fortsätta vid 60 MPH tills de slår något i avtagande bil. En passagerare kan krävas för att bromsa snabbt - beroende på vad exakt saktade passageraren ner. Den perfekta retardationsanordning skulle vara en mjuk väska som visas direkt när det behövs och börjar tömma ögonblick den träffas av en passagerare. Historia

Krockkuddar utvecklades under andra världskriget för flygplan. Även de patent började på 1950-talet, gjorde airbags visas inte i bilar fram till 1970-talet. Den första biltillverkaren att installera krockkuddar i varje modell var Chrysler 1988. Krockkuddar har krävts på alla nya amerikanska bilar sedan 1998. Hittills finns inga federala krav för sidokrockkuddar.
Funktion

Krockkuddar visas exakt när det behövs och skydda passageraren från snabb retardation orsakad av att träffa bilen ramen vid krascha hastighet. Det är viktigt att krockkudden börjar tömmas så snart den träffas. Det åstadkommer detta genom att ha tusentals små hål. Kraften i kollisionen börjar tömning av krockkudden och retarderar passageraren i perfekt takt för att minimera skadan.
Mechanism

En fjäder håller en boll på en änden av en cylinder. När en tillräcklig kraft appliceras från rätt håll, flyttar bollen till den andra änden av cylindern, vilket gör en elektrisk anslutning. En liten mängd av en kemikalie som används för att lansera fyrverkerier exploderade in i krockkudden. En annan kemikalie i krockkudden kombineras med kemikalier från explosionen för att göra en liten rest av inert kemiska och en enorm mängd kvävgas. Det vita pulvret ses när en krockkudde blåses upp är inte från sprängämnen. Det är talk som sattes in för att hålla krockkudden flexibla under sin långa lagringen.
Fördelar

Krockkuddar rädda liv. De minskar också skadorna. Genom att tillhandahålla en noggrant kontrollerad gradient av retardation, kommer den mänskliga kroppen genom kraschen relativt oskadda.
Varning
p Det är möjligt att skadas av en krockkudde. Detta beror oftast av passageraren slår krockkudden tidigt. För fullständigt skydd, är det viktigt att ingen sitter med ansiktet direkt i linje med en expanderande krockkudde. National Highway Traffic Safety Administration rekommenderar att passagerarna satt minst 18 inches från en krockkudde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146002.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.