Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Varför Är Krockkuddar farligt?

Liksom låsningsfria bromsar som debuterade ungefär samtidigt, var krockkuddar tänkt att vara den ultimata säkerhetsanordningen. Idén föddes på ett enkelt faktum, att de flesta auto skador från stötar och plötsliga inbromsning. National Highway Traffic Safety Administration rapporterade att minst 6,377 liv hade räddats av krockkuddar 1990-2008, trots att antalet dämpas av den nyktra statistik att 175 har dött som en direkt följd av airbagen, 104 var barn. Grundproblemet

Den överlägset mest betydelsefulla frågan om airbag säkerheten är inte krockkuddar själva, men det sätt på vilket de används. Krockkuddar är utformade för att komplettera bilbälten, inte ersätta dem. Ett säkerhetsbälte håller den åkande i allmänhet inom krockkudden är "säker zon" (området där krockkudden skada är osannolik). Gå utanför den säkra zonen, och du kan komprimera krockkudden till den grad att den exploderar, orsakar skrubbsår, eller slår dig med en retardation tryck som överstiger acceleration trycket (vilket resulterar i whiplash eller hjärnskada).

Burns

Krockkuddar måste distribueras i dessa millisekunder mellan påverkan upptäckt och när ditt ansikte träffar instrumentbrädan. Det enda som kan producera expanderande gas i dessa typer av tidsramen är förbränningshändelser (aka explosioner). Krockkuddar innehåller en kväverik bränsle och ett oxidationsmedel som, när de kombineras, gå in i en raket-bränsle-liknande förbränningshändelse som fyller påsen med gas. Även om många använder kylmedel och dispergeringsmedel som lera och kiseldioxid, kan gastemperaturerna fortfarande väl överstiga tredje gradens brännskada territorium. Det är osannolikt så länge gasen stannar inne, men olyckor händer.
Toxicitet

Vid ett tillfälle var de drivmedel som används i krockkuddar används endast i flytande bränsle raketmotorer. Några av dessa kemikalier (t.ex. natriumazid och fas-stabiliserad ammoniumnitrat) kan vara farliga om de utsätts för huden, men de flesta har ersatts av säkrare natriumhydroxid. Även om de flesta av krockkudden innehåll kommer att konvertera till inerta former i närvaro av luft, är omvandlingen ofta ofullständiga. Spårmängder av natriumhydroxid och kaliumklorid är vanligen närvarande. Dessutom producerar airbag förbränning (som motorns förbränning) kolmonoxid och kväveoxider.
Barn

Kanske den största oro krockkuddar har att göra med barn, särskilt de i bil-säten. Som nämnts, krockkuddar har en ganska smal säker zon, något innanför den zonen förblir så på egen risk för skador från påverkan. Bakåtvända barnstolar är särskilt farliga, de är väl insidan av krockkudden expansion zon, och kan lätt knuffade med hög hastighet rakt in i ryggstödet. Effekten på ett barns skalle är precis vad ni tror att det skulle vara.
Oavsiktlig Deployment

En av de mest skrämmande aspekterna av krockkudden är oavsiktlig driftsättning. Varje mekaniskt system som gjorts av människan kommer så småningom bryta ner, vilket (i händelse av oavsiktlig airbagen) bådar inte gott om det råkar göra det när du kör på motorvägen vid 75 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/145982.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.