Hur att bogsera en 1997 Ford Explorer med AWD

Ford Explorer har precis allt en bil kan vara. Det har varit en terrängbil och en familj dumprar, säker transport för familjer och hot rod. Det har rivits ut och lyxigt. Det är också en av de mycket få fordon som någonsin producerats som har någon gång använt varje drivsystem som människan känner till: bak-drive, fyra-wheel-drive, fyrhjulsdrift och även framhjulsdriven i femte generationens chassi. Av dem är fyrhjulsdrift förmodligen den mest mångsidiga, men saknar denna årsmodell AWD Explorer en neutral växel för platt bogsering, vilket innebär att endast en praktisk lösning. Saker du behöver
Car trailer och tillhörande utrustning | Assistent
Visa fler instruktioner
1

Tillbaka dragfordonet till släpvagnen och släpp dragkrok på bogsera bilens kulkoppling. Anslut kabelhärvan och kedjorna säkerhet. Kom alltid ihåg att korsa säkerhetskedjorna under skumt att fånga släpvagnen tungan bör kulans misslyckas. Sänk ner vagnen ramper.
2

Line Explorer rakt upp med släpet, och dra upp till basen av ramperna. Justera rampen bredd som krävs för att matcha truckens spårvidd och centrera den på släpvagnen. När du har ramperna inrättas, släppa lastbilen till första växeln. Sakta kör upp på rampen, ta hjälp av en assistent för att hålla dig centrerad och informerade om lastbilens position.
3

Dra Explorer framåt så långt du behöver. Detta är din möjlighet att avgöra hur mycket vikt du vill sitta på tungan - och därmed trycka ner bogsera fordonet - och hur mycket du vill stöds av släpvagnsaxeln. Att sätta trucken längre fram är perfekt om dragfordonet fjädring kan ta vikten, den längre bak du sätter bilen, desto större risk för överknytning
4

Loop de spännband. över lastbilens hjul och ombonad ner dem. Du vill sätta lagom spänning på de däck som de bara börjar bukta ut något under belastning. Med alla säkrade fyra däck, går under bilen och loop släpets säkerhets kedjorna över lastbilens ram och backa till släpet. I andra fall kan du ansluta dem till axlarna, men AWD Explorer använder bil-liknande CV lederna istället för två fasta axlar.
5

Dubbelkolla att alla dina remmar är åtdragna och att alla av däcken är jämnt lastad. Dubbelkolla att säkerhetskedjorna på dragkrok och under fordonet. Kontrollera att kroken är låst i och kedjorna inte klämmande det elektriska anslutningar. Lyft ramperna, säkra dem och komma igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145979.html

Previous:
Next: No

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.