Symboler innebörd på instrumentbrädan i en 2006 Chevy Monte Carlo

Den 2006 Chevrolet Monte Carlo har en elektronisk sensor eller system för att nästan varje del av fordonet. Strålkastarna, blinkers, motor diagnostiska dator, låsningsfria bromsar dator och antisladdsystem övervaka systemet är bara några exempel på de indikatorer som visas på instrumentpanelen kombiinstrumentet. Indikatorn lyser på instrumentbrädan för att låta dig veta om något är fel, samt att ange flera installerade säkerhetsfunktioner i bilen. Mätare och rattar

långt vänster runt spårvidd på kombiinstrumentet är en varvräknare, som berättar om det varvtal hos motorn. Centret runda mätare är hastighetsmätaren, som talar om hur fort du kör. Längst till höger runda mätare på klustret är bränslemätaren, med motortemperaturmätare.
Växel Indikator

Växelindikeringen ger dig en heads-up display av vilka redskap du valt med din växelspaken. Växelindikeringen har bokstäver som "P" för park, "N" för neutral, "R" för bakåt, och "D" "3" "2" och "1" för din framåt körning redskap.
Traction Control Off Indikator

När din antispinnsystem är avstängd eller inte fungerar, kommer ett ljus tänds under varvräknaren. Detta ljus ser är trekantiga och har en bild av ett skruvat bil inuti. Detta ljus kommer också aktiveras om din antispinnsystem modul eller en av de hjulhastighetssensorerna krånglar.
Blinkers Indikatorer och Farthållare

din tur signaler indikeras med ett blinkande ljus under varvräknaren för vänster blinkers, och under bränslemätare för rätt blinkers. Farthållaren ljuset ser ut som en urtavla med en pil som pekar bort från ratten och ligger ovanför bränslemätaren. Farthållaren ljus aktiveras när farthållaren är inställd.
Grundläggande Varningslampor

lågt däcktryck visas med en uppochnervänd hästsko ljus med ett utropstecken i mitten. Låg olja nivå indikeras med en ljus som liknar en olja kan, med en droppe olja som kommer ut ur pipen. Temperaturen ljus precis ovanför temperaturmätare och kommer att tändas om motorn temperaturgivare känner bilen är överhettad. Detta ljus ser ut som en termometer flyter vertikalt på en vågig vatten linje. Den låg bränslenivå ljus ser ut som en bensin pump och munstycke, med en pil som pekar till din gasmätare.
Glödlampa Indikatorer

Under varvräknaren är ett ljus som kommer aktiveras om du har varselljus eller dimljus påslagna. Indikatorn är ett "D" formade indikator med tre hash märken genom en vertikal linje. High-beam lampor aktiverar en blå lampa på instrumentpanelen som är ett "D"-formad symbol med fem hash märken till vänster om symbolen. Addera Motor, batteri, och Brake varningslampor

En gul lampa som liknar en sidledes motorn aktiveras om din motor är i behov av reparationer. Ett batteri formade ljus med ett "+" och "_" symbolen på den betyder ditt batteri eller laddning systemet fungerar. Ordet "Broms" visas om du har din åt parkeringsbromsen, eller om bromsvätskan är låg i oljebehållaren. En cirkel med bokstäverna "ABS" i mitten indikerar att det finns ett problem med en av dina låsningsfria bromsar sensorer eller systemet.
Säkerhetsbälten och Air Bag Lights System

bältet tänds och ibland blinka om du eller passageraren inte har dina säkerhetsbälten. Säkerhetsbältet ljus liknar en person som sitter i en stol, med en axelrem över kroppen. En luftkudde ljus eller SRS-systemet ljus indikerar att det finns ett fel med ditt airbagsystemet. Detta ljus liknar en person som sitter i en bilbarnstol från sidan, med den cirkulära krockkudden utlöses.
Anti-Theft Varningslampa

stöldskydd blinkar när nyckeln tas ur start, och dörrarna är låsta. Detta ljus liknar ett hänglås lindade runt sidan av en bil. Addera vägmätaren och information Heads-Up Display

Precis nedanför hastighetsmätaren kommer du att märka vägmätaren och informationen indikator . Denna rektangulära indikator kan indikera att du din totala miles, miles resa, och information som när du är redo för en oljebyte eller tjänsten. Informationscentret heads-up display kommer också att visa dig korta stationära eller rulla meddelanden om det finns ett problem med din bil, t.ex. "service motorn snart," "Dörr på glänt" eller "Tire Pressure Low." , Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145975.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.